Mobil Fırın Suriyelilere Hizmet Vermeye Başladı

KİLİS (AA) - Sadakataşı Derneği tarafından başlatılan "mobil fırın" kampanyası kapsamında hazırlanan seyyar fırın, Suriyeli sığınmacılara hizmet vermeye başladı.

KİLİS - Sadakataşı Derneği tarafından başlatılan "mobil fırın" kampanyası kapsamında hazırlanan seyyar fırın, Suriyeli sığınmacılara hizmet vermeye başladı. Dernek il temsilcisi İbrahim İlgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce başlattıkları kampanyanın bugün Suriyeli sığınmacılara hizmet vermek üzere hayata geçtiğini belirtti. Yaklaşık 3 ayda hazırlanan fırında 3 ay deneme çalışmaları yaptıklarını ifade eden İlgi, şöyle konuştu: "Bu fırın yaklaşık 450 bin liraya mal oldu. İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı teşebbüsle projemize başladık. Daha sonra Türkiye’nin bir çok ilinde seminerler, farklı programlar ve organizeler neticesinde bu projeyi tamamladık. Suriye içerisinde fırınların bombalandığı, fırınlarda insanlara ekmek ulaştırılması için çok büyük sıkıntı yaşanması haberleriyle biz bu projeye başladık. Şehir Üniverstesi öğrencileri de bu haberlerden dolayı bu projeye başladılar." Mobil fırının günde yaklaşık 25 bin Suriye'ye özgü lavaş ekmeği ürettiğini bildiren İlgi, fırının Kilis'te barınan Suriyeli sığınmacılara hizmet vermeye başladığını, daha sonra Suriye içerisindeki mağdur insanlara ekmek ulaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: