Mobil pazarda yüksek çözünürlük savaşları

Apple’ın Retina ekranlarıyla domine ettiği pazarda artık Nexus 10 da söz sahibi olmak istiyor.

2010’da piyasaya sürülen iPhone 4’ten önce ekranda bulunan piksellerin sayısına bu kadar dikkat etmiyorduk. Akıllı telefon seçmek gerektiğinde bakılan özellikler genelde kamera, ekran ve işlemci oluyordu. Fakat Retina ekrana sahip iPhone 4 ile birlikte mobil cihazların çehresi de değişmeye başladı.
Apple’ın Retina ekranlarıyla birlikte artık çözünürlük en önemli özelliklerden biri haline geldi. Aslında diğer üreticilerin bu trendi farketmelerine rağmen çabuk harekete geçememişti. iPhone 4’ün piksel/inç oranına yaklaşan bir telefon hala olmadığı gibi Retina ekranlı iPad’in de rakibi yoktu. Çözünürlük savaşında Apple’a rakip olmayı deneyen ilk firma ASUS oldu. Firma 10.1 inçlik tableti Transformer’ı ve Ultrabook serisi Zenbook’u Full HD ekranlarla donattı. Transformer modeli pek dikkat çekemese de Zenbook’ların piyasadaki en iyi Ultrabook modelleri olduğu görüşündeyim.
Bu konuda Apple’a ilk net cevabı geçtiğimiz günlerde Google verdi. Android odaklı bir etkinlik düzenleyeceğini duyuran firma Sandy kasırgası sebebiyle bu etkinliği iptal etmek zorunda kalsa da yeni ürünlerin duyurusunu yaptı. Etkinlikte tanıtılan Android 4.2 ve Nexus 4 modelleri dikkat çekmiş olsa da aslında büyük yenilikler sunmuyor. Bu sebeple etkinliğin yıldızı bence Nexus 10 oldu. 10.1 inç ekranında 2560 x 1600 piksel çözünürlük sunan bu ürün adeta yüksek çözünürlük savaşlarının başladığını ilan ediyor.
[ **](http://itadvisor.com.tr/mobil-pazarda-yuksek-cozunurluk-savaslari/3/)