Mobil Sahra Hastanesi Kuruldu

Sivas Sağlık Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerince olası afetlere karşı hazırlık amacıyla Yenişehir...

Sivas Sağlık Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerince olası afetlere karşı hazırlık amacıyla Yenişehir mevkii eski fuar alanında mobil sahra hastanesi kuruldu.

Kurulumu gerçekleştirilen Mobil Sahra Hastanesi dünyanın en modern sahra hastanesi olarak gösteriliyor.6 adet 65 metrekarelik ana ünitesi, 45 metrekare ara bağlantısı ve dekontaminasyon (sterilizasyon) ünitesiyle toplamda 50 kişilik yatak kapasitesine sahip olan hastane 500 metrekarelik kapalı alanda oluşturuldu.

Mobil hastane içerisinde hasta gözlem odası, yoğun bakım, laboratuar, dijital röntgen ve genel amaçlı bölümler bulunan mobil sahra hastanesi gerektiğinde ünitelere ilave yapılarak veya tek olarak hizmet verebilmekte, Sivas UMKE ekipleri tarafından kurulan mobil sahra hastanesinin doğal afetler ve olağan dışı durumlarda kısa sürede hazır hale gelebiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: