Mobilya Ar-ge Proje Pazarına Rekor Başvuru

Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Bülent Aymen, "Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı”na 233 proje...

Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Bülent Aymen, "Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı”na 233 proje ile rekor sayıda başvuru aldıklarını bildirdi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Aymen, Türkiye’de mobilya sektörünün birçok alt sektörü içinde barındıran ve ihracatta ön sıralarda yer alan bir alan olduğunu kaydetti. Sektörün, rekabetin çok yoğun yaşandığı uluslararası piyasalarda pazar payını genişletebilmesi için fiyat, kalite, markalaşma, lojistik, üretim girdilerine kolay ve ucuz ulaşabilme gibi konularda önemli derecede yol alması gerektiğine işaret eden Aymen, bu hedefe ulaşmak için Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği koordinatörlüğünde “Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı” (MAPP) etkinliği düzenlendiğini anımsattı. MAPP’ın, sektörde uygulanabilir fikirleri mobilya sanayisine kazandırmayı hedefleyen bir etkinlik olduğunu ifade eden Aymen, “MAPP, tüm Türkiye’de mobilya sektöründe üretim bandından şirket yapılarına, mobilya tekstilinden yüzey uygulamalarına, mekatronik ve smart uygulamalara kadar tüm fikirlere açıktır. MAPP sayesinde mobilya sektörünün yüzde 95’ini oluşturan KOBİ'ler Ar-Ge harcaması yapmadan proje sahibi olabilecektir. KOBİ’lerimizin gelişimi sayesinde sektörümüz daha da ileriye taşınacaktır. Bu amaçla başlamış olduğumuz yolculuğumuzda, ar-ge proje pazarları içerisinde ilk sene için 233 proje ile rekor sayıda başvuru almış bulunmaktayız. Bu durum bizleri hem memnun etmiş hem de daha da heyecanlandırmıştır. Çalışmalarımız son hız devam etmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Bu çerçevede, 11 Mayıs 2013 tarihinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılımıyla Mersin’de Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Etkinlik Günü düzenleyecekleri bilgisini veren Aymen, “Etkinlik Günü çerçevesinde, projelerin sanayici ile buluşturulmasının yanı sıra, ödül töreni ve sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı panel ve çeşitli etkinlikler de yer alacak” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: