Mobilya Müzesine İlk Bağış

Bursa’nın İnegöl ilçesine kurulacak "Mobilya ve Ağaç İşçiliği Müzesi'ne ilk bağış yapıldı.Ömer ile İsmail Gürkan...

Bursa’nın İnegöl ilçesine kurulacak "Mobilya ve Ağaç İşçiliği Müzesi'ne ilk bağış yapıldı.

Ömer ile İsmail Gürkan kardeşler, eskiden mobilya yapımında kullanılan 150 parça marangoz malzemesini müzeye bağışladı. hibe etti. İki kardeşin bağışladığı tarihi eser değeri taşıyan eski marangoz aletleri, Kent Müzesi Koordinatörü Nedim Bayram'a teslim edildi.

Bayram, “2009 yılında Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesini açtık. Müzemiz Türkiye’nin değişik şehirlerindeki 38 müzeye örnek ve model oldu. Bu çalışmalarımızı gönüllü arkadaşlar ile birlikte yapmıştık” dedi.

Reklam
Reklam

Kurulucak Mobilya Müzesi için BEBKA’dan destek aldıklarını kaydeden Nedim Bayram, “BEBKA’dan iyi bir hibe aldık. İnşallah 1,5 ay içerisinde yerle alakalı çalışmalara başlayacağız. Bu çalışmanın ardından İnegöl Mobilya Müzesi içerisindeki canlandırmalara da başlayacağız. Ömer ve İsmail Gürkan isimli arkadaşlarımızın dedelerinin Bulgaristan’dan göçüp gelirken oradan getirdiği aletleri teslim aldık. Gürkan kardeşlere teşekkür ediyoruz. İnegöl’de eski ustalarımızın bu tip malzemeleri varsa müzeye bağışlamalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: