Mobilya Sektörü Fuara Hazır

Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nın bilgilendirme toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda sektör temsilcilerinin katılımı...

Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nın bilgilendirme toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

4-10 Ekim 2012 tarihleri arasında bu yıl 6’ncısı yapılacak fuarın başarılı geçeceğine inandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, mobilya ve ayakkabıcılık sektöründe Adana’nın Türkiye’de lider konumda olduğunu anlatarak, “Ancak bu konuda kendimizi anlatamıyoruz. Mobilya sektöründe var olan değeri öne çıkartmalıyız. Biz bu konuda her türlü desteğe hazırız. Altyapı konusunda birlikte yapacağımız çok şey var. Düzenlenen fuarlar bu konuda bize büyük yarar sağlayacak. Fuar bu konuda büyük bir fırsat” dedi.

Reklam
Reklam

“İnsanlar Adana’ya geldiğinde mobilya sektöründe Türkiye’de lider konumda olan bir şehre geldiğini hissetmeli” ifadesini kullanan Zihni Aldırmaz, mobilyacılar sitesinin daha güzel bir görünüme kavuşması için site esnafına büyük görevler düştüğünü, bu konuda belediyenin de üzerine düşeni yapacağını kaydetti. Zihni Aldırmaz, mobilyacılara Adana’ya verdiği ekonomik katkılardan dolayı teşekkür etti.

Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer de, gelişmiş ülkelerde kümeleşmenin ön plana çıktığını söyledi. Kümeleşmenin başarılması durumunda bakanlıktan ve Kalkınma Ajansı’ndan destek alınabileceğini belirten Ali Gizer, bu konuda proje hazırladıklarını bildirdi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ise, fuarların bölgesel olması halinde daha başarılı sonuçlar alınacağını söyledi. Bu konuda çok mesafe alındığını ifade eden Sürenkök, “Büyükşehir Belediyesi de sektöre büyük destek veriyor. Sitelerin yolları yapıldı ve Başkanımız hiçbir yardımı esirgemiyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Adana Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı da, konuşmasında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Adana’nın mobilyacılık sektöründe Türkiye’de ilk sıralarda olduğunu belirten Yalçın Avcı, “Kümeleşmeyi halletmemiz gerekiyor. Gerekirse ilave site yapılmalı, esnaf dağınıklıktan kurtulmalı. Sektör Adana için çok önemli ve sürekli gelişiyor. Daha da gelişeceğine inanıyoruz. Katkılarınızdan dolayı size teşekkür ederiz” dedi.

TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç ise hazırlıkları son aşamaya gelen fuarla ilgili genel bilgiler verdi.

Fuarın her geçen yıl büyüdüğünü anlatan Bülent Yamaç, “Son üç yıldır fuar sürekli büyüyor. Geçen yıl 42 bin ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl 50 bin ziyaretçi ağırlayacağız. 8 ülkeden, 40 farklı il ve 100’den fazla ilçeden sektör temsilcileri davet edildi. Adana bölgesel bir fuar olma yolunda ilerliyor” diye konuştu.

Mobilya Dekorasyon Fuarı bilgilendirme toplantısına Adana’nın dışında Kahramanmaraş ve Osmaniye’den de sektör temsilcileri katıldı ve görüşlerini paylaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: