Mobilya sektörüne yüzde 10'luk KDV dopingi

BURSA (İHA) - Dünyayı saran ekonomik krizin ardından, iç pazarda büyük durgunluk içene giren otomotiv sektöründe büyük canlanmaya neden olan ÖTV indiriminden sonra, 5. tedbir paketi ile mobilya sektöründe uygulanan yüzde 18'lik KDV'nin de 3 aylık bir zaman için yüzde 8'e düşürülmesi doping etkisi yaşattı.

Açıklanan tedbir paketi ile uygulanacak yüzde 10'luk KDV indiriminin mobilya sektöründe canlanma sağlayacağını söyleyen Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Başkanı Mustafa Yedikardeş, paketin sektörleri açısından istihdam da rahatlama sağlayacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Mobilya sektöründe elde biriken stokların eritilmesi ve durgunluğun sona ermesi açısından alınan tedbirin hem ev mobilyalarını hem de ofis mobilyalarını da kapsıyor olmasının çok daha sevindirici olduğunu ifade eden MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, "Bu kriz ve durgunluk ortamında yapılan KDV indirimi, sektörü canlandıracak. Özellikle bizim açımızdan sezona rastlaması da sektöre ayrı bir hareketlilik kazandıracaktır. Zaten ihracat konusunda çok önemli bir daralma vardı. İç pazarda da satışların durması, durumu sektörümüz için ayakta kalma savaşına dönüştürmüştü" dedi.

Böyle bir ortamda alınacak tedbirlerin daha kalıcı olmasını isteyen Yedikardeş, önemli olanın, sektörleri diğer vergi, enerji, SSK gibi konularda da kolaylıklar sağlayıp ayakta tutmak ve iç piyasanın canlandırılması olduğunu belirterek, "Yine de yapılan bu tedbir paketi çok olumlu gelişme. Özellikle 4 Nisan'da İnegöl'deki MODEF ve 16 Mayıs'ta MODSİAD'IN düzenlemiş olduğu Mobilya Dekorasyon Fuarı öncesi yapılan yüzde 10'luk KDV indiriminden dolayı çok daha hareketli bir sezon geçireceğimizi sanıyorum. Sektörümüz de bu imkanı iyi değerlendirip 3 aylık süreçte yoğun pazarlama, tanıtım ve satış çalışmalarına ağırlık vermeli. Halkımızın da bu KDV imkanından yararlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam