Mobilya sektörünün kalbi Kayseri’de atacak

Mobilya sektöründe marka şehirlerden birisi olan Kayseri, mobilya fuarına ev sahipliği yapacak. 13 bin metrekare...

Mobilya sektöründe marka şehirlerden birisi olan Kayseri, mobilya fuarına ev sahipliği yapacak. 13 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak fuara 150 firma ürünleriyle katılırken 25 ülkeden de alım heyetleri iş bağlantıları kurmak için Kayseri'ye gelecek.
TÜYAP Kayseri’de ilk defa mobilya fuarı açacak. 26–30 Ekim tarihleri arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenlendi.
Kayseri Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, mobilya fuarını ‘Anadolu’nun en büyük mobilya fuarı’ olarak değerlendirdi.
Kayseri’yi 5 fuar merkezinden birisi yapmak istediklerini belirten Ersözlü, “Mobilya üretim üssü olan Kayseri önemli bir fuara ev sahipliği yapacak. Birkaç sene içinde burası Türkiye’nin en önemli fuarı olacak. Bu konuda iddialıyız.” dedi.
Üç ayrı bölümde kurulacak fuara çok sayıda talep olduğunu vurgulayan Ersözlü, yer darlığı nedeniyle değerlendirilemeyen talepleri önümüzdeki yıl değerlendireceklerini kaydetti.
TÜYAP olarak gelecek yıllarda Kayseri’de yapacakları fuarlar hakkında da bilgi veren Ersözlü, mobilya sektörünün yanı sıra kitap, eğitim ve tarım alanlarında da fuarlar açacaklarını kaydetti. Ersözlü, 2015 yılına kadar Kayseri’de 15 ayrı fuar açacaklarını belirtti.
Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Fahrettin Okandan da mobilya sektörünün Avrupa ve Çin’de kan kaybettiğini Türkiye’de ise gelişmekte olduğunu söyledi.
İstihdam ve ihracat açısında bu sektörün çok önemli olduğunu vurgulayan Okandan, “Türkiye’nin mobilya ihracatının yüzde 35’ini Kayseri gerçekleştiriyor. Burada açılacak olan fuarla birlikte yeni markalarımız ve firmalarımızın tanınırlığı artacak.” diye konuştu.
Toplam 13 bin metrekare kapalı alana kurulacak KMOB 2011 Kayseri Mobilya Fuarı’na rekor bir katılım ile 150’ye yakın firmanın katılacağı açıklandı. Sadece bölge ekonomisine değil ülke ekonomisine de önemli katkılar sunması beklenen fuar, 25 yabancı ülkeden de alım heyetini ağırlayacak. Çarşamba günü saat 12.00’da resmi açılışı yapılacak fuar, sabah saat 10.00 ila akşam 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Girişlerin ücretsiz olacağı fuara katılan firmalar, pazar günü ise ‘halk günü’ adı altında çok cazip fiyatlarla ürünlerini halka satacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz