Mobilyacıdan ‘yerli ürün genelgesi’ne destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamu kurumları tarafından yapılacak mal alımlarında öncelikli olarak Türkiye'de üretilen ürünlerin...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamu kurumları tarafından yapılacak mal alımlarında öncelikli olarak Türkiye'de üretilen ürünlerin tercih edilmesini ve bu konuda gereken duyarlılığın ortaya koyulmasını öngören genelgesi mobilya sektöründe de olumlu yankı buldu. Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Meclisi Başkanı Davut Doğan, Tayyip Erdoğan imzalı genelgenin ülke ekonomisi için son derece önemli olduğunu belirterek, şunları ifade etti:
”Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak ürün alımlarında ilk olarak Türkiye’de üretilen ürünlerin tercih edilmesi gerektiğinden söz ediyor. Kendilerini Doğtaş Mobilya ailesi ve mobilya sektörü olarak destekliyoruz. Bizim tüketiciye vermek istediğimiz bir ileti var; Doğtaş Mobilya ve mobilya sektörü olarak, mecbur olmadıkça ithal yerine yerli ürün tercih edilmesinin Başbakanımızın da belirttiği gibi ülke ekonomisini çok ileriye taşıyıp güçlendireceğini umuyoruz.” dedi.
Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın çok doğru bir yönlendirme olduğunu vurgulayan Doğan; şöyle devam etti:
“Türkiye mobilya sektörü olarak 2010'da perakende anlamında iç piyasada yüzde 8, dış piyasada yüzde 20 büyüme elde ettik. Bu orandan da görebileceğimiz gibi sektörümüzün her geçen gün hacmi artıyor. Bunun yanında, son senelerde tasarım ve ürün geliştirmeye ciddi miktarda yatırımlar yapıyoruz. Hem ülke içi hem de ülke dışında daha güçlü bir şekilde yer alabilmek için global tasarımlar yaratıyoruz. Bu ürün ve tasarımlarımızla İtalyan ve Alman mobilya sektöründe takdir toplayarak, önemli konuma geldik. Bu bilinçle hareket ederek ihtiyaç halinde ürün alımlarını yerli firmalardan gerçekleştirmenin, ülkemizi ve sektörü daha ileriye taşıyıp, daha güçlü kılmak adına çok önemli yararlar getireceğine kanaat getiriyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz