Moda dünyasının ünlü isimleri İzmir'de buluştu

İZMİR (İHA) - Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, ilkini geçen sene gerçekleştirdiği EİB Moda Tasarım Yarışması'nın ikincisini Kültürpark 1 numaralı holde düzenledi. Gecede, birbirinden yetenekli 12 genç tasarım yarışmacısının hazırladığı ilginç koleksiyonlar yarıştı.

Adayların hazırladığı kostümleri, Öner Evez'in koreografisi ile ünlü mankenler Tülin Şahin, Şenay Akay, Sema Şimşek, Çağla Şıkel, Ece Sükan, Sedef Avcı, Selma Ergeç, Duygu Akdeniz, Merve Karan, Sanem Balcı, Arzu Pavlova ve Tanya tanıttı. Sunuculuğunu Ayçe Dikmen'in yaptığı ve İstanbul ile İzmir moda camiasının buluştuğu gecede, EİB Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi başta olmak üzere, EİB Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Doğan, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, ünlü modacılar Zeynep Tunuslu, Bahar Korçan, Hanife Çetiner ve Zuhal Yorgancıoğlu, ressam İsmail Acar ile birlikte iş ve sosyete dünyasının tanınmış simaları katıldı.Yarışmaya katılan Selay Güleç, Simge Yükselen, Gonca Başçiftçi, Ayşen Işıkmen, Nilay Serin Tüysüz, Merve Gizem Ogan, Emel Gözde Becerikli, E. Deniz Delice, Mustafa Aydın, Ongun Ülker, Özlem Erkan ve İpek Aygül'ün sunduğu kostümler, görünüşleri kadar isimleri ile de geceye ayrı bir hava kattı.

Reklam
Reklam

Aralarında Bahar Korçan, Zeynep Tunuslu, İsmail Acar, Hanife Çetiner gibi isimlerin yer aldığı 13 kişilik jüri heyeti, ilk üçü belirlemekte zorluk çekti. Her biri 4 kostüm ile geceye katılan 12 yarışmacı, toplam 48 adet farklı tarzda koleksiyon sergiledi. Birinciye 5 bin dolar, ikinciye 3 bin dolar ve üçüncüye de 2 bin dolar para ödülünün verildiği yarışmanın sonunda Emel Gözde Becerikli 'Child Like' adlı koleksiyonu ile birinciliği, Gonca Başçiftçi 'Uyan' ile ikinciliği ve Simge Yükselen de 'Ruhun ve Bedenin Mühürlenmesi' adlı çalışması ile üçüncü oldu.