Modacı Saraç: Türkiye'nin kendi markalarını oluşturma zamanı çoktan geldi

Ünlü modacı Faruk Saraç, “Yıllarca fason ülkesi olmuş Türkiye'nin artık kendi markalarını oluşturma zamanı çoktan...

Ünlü modacı Faruk Saraç, “Yıllarca fason ülkesi olmuş Türkiye'nin artık kendi markalarını oluşturma zamanı çoktan geldi.” dedi.
Faruk Saraç, Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nin 'Kariyer Günleri' etkinliğinin konuğu oldu. Her ay farklı bir kariyer sahibini ağırlayan Tophane Endüstri Meslek Lisesi, bu ay ünlü tasarımcı ve modacı Faruk Saraç'ı ağırladı.
Okul Müdürü Faik Kaymaz tarafından karşılanan Saraç, öğrencilere başarı hikâyesinden kesitler aktardı. Futbol oynadığı yıllarda başından geçen bir olayı da öğrencilerle paylaşan Saraç, “O yıllarda futbolu bilen yönetici de azdı. Bir maç sırasında kenarda beklerlerken takımımız çok fazla ofsayta düştü. Bunun üzerine kulüp yöneticimiz teknik heyete seslendi: ‘çıkart şu ofsaytı oyundan.” ifadelerini kullandı.
Herkesin içinde mutlaka bir başarı olduğunu vurgulayan Saraç, hedef belirlemenin çok önemli olduğunu söyledi. Gelecek için hedef belirlenmezse başarıyı yakalamanın çok zor olduğunu aktaran Saraç, bu imkan ve teknoloji ile insan ufkunun daha da açık olduğunu söyledi.
Faruk Saraç, yıllarca fason ülkesi olmuş Türkiye'nin artık kendi markalarını oluşturma zamanının çoktan geldiğini söyledi.
'Sarı Zeybek', 'Padişahın Esvabı', 'Tılsım' gibi koleksiyonlarının yapılış hikayelerini de öğrencilerle paylaşan Saraç'a söyleşinin sonunda okul yöneticileri tarafından okulun kitap ve sembolü hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz