MODEF'te hayal kırıklığı

BURSA (İHA) - İnegöl'de düzenlenen Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın (MODEF) bu yıl seçim öncesine rastlamasından ve muhtemel Irak Savaşı senaryolarından dolayı yeterli ilgiyi görmediği belirtildi.

İnegöl Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve Mobilyacılar Odası'nın ortaklaşa geçen ay düzenlediği MODEF'ten bu yıl istedikleri neticeyi elde edemediklerini belirten firma sahipleri, bu etkinliğin mayıs ayında yapılmasını istediler. Amerika'nın Irak'a olası müdahalesiyle ilgili haberlerin en büyük hedef kitleleri Arabistan, İsrail ve Ürdün gibi ülkeleri tedirgin ettiğini ifade eden firma temsilcileri, "Savaş korkusundan dolayı bu ülkelerle hiçbir iş bağlantısı yapamadık. Bunların üstüne bir de ülkede seçim tedirginliği yaşanınca fuar, mükemmel bir tanıtıma rağmen beklentilerimizi karşılamadı" diye konuştular.

Reklam
Reklam

Ekim ayında sezonun bittiğini, bu bakımdan toptancı mobilyacı esnafının çoğunun satamama korkusundan dolayı mal almadığını savunan firma temsilcileri, "Fuar, mayıs ayında yapılırsa çok daha iyi neticeler alırız" dediler.

Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil ise fuara olan ilgisizliğin seçim sonrasındaki endişeden kaynaklandığını ileri sürdü. Mobilyacı esnafının problemlerini çok iyi bildiklerini ifade eden İdil, fuarın mayıs ayında alınmasının iyi olacağını tekrarladı. Bu fuarın birçok tedirginliğin ortadan kalkmasına katkıda bulunduğunu savunan İdil, "2003 yılındaki fuar mobilya esnafına altın bir yıl yaşatacak" dedi.