Model Uçak Kursu Sona Erdi

Türk Hava Kurumu (THK) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘radyo kontrollü...

Türk Hava Kurumu (THK) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘radyo kontrollü model uçak kursu’ bugün sona erdi.

‘Radyo kontrollü model uçak kursu’na katılan 28 öğrenci yaptıkları 5 model uçağı ERÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda sergiledi. Kursa katılan 28 öğrenciye sertifika verilecek.

THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez yaptığı açıklamada, “Kursumuz 20 öğrenci ile planlanmış olmasına karşılık 28 öğrenci ile tamamlanmıştır. Kursumuzda 5 uçak imal edilmiştir. THK bu kursu askeri okullar dışında sadece Kayseri’de düzenlemiştir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eğilmez, “Model uçak kursu, Kayseri’de açılan dördüncü kurs olmuştur. Kursun devamını getiririz diye düşünüyorum. Bu kursumuzda öğrencilerimize model uçak yaparak, geleceğin büyük uçaklarının oluşturulmasına örnek oluşturduk” ifadelerinde bulundu.

Kursiyerlerden ERÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu 2’inci sınıf öğrencisi Üveyda Okuyucu da, “Uçağı tamamladıktan sonra motordan aldığımız ses, uçak havada uçarken uçağın randımanı heyecan vericiydi. Havacılık ayrı bir dünya. Bu mesleğin içine girdiğiniz zaman kendinizi farklı alanlarda buluyorsunuz. Mesleğe adım attığınız da geri adım atmak mümkün olmuyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: