Model uçak sertifikaları verildi

Manavgat'ta THK tarafından düzenlenen Model Uçak Kursu'na katılan kursiyerlere sertifikaları verildi

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Türk Hava Kurumu (THK) Manavgat Şubesi, Halk Eğitimi Merkezi ve Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen model uçak kursuna katılan kurisyerlere sertifikaları törenle verildi. Atatürk İlköğretim Okulu’nda 2 ayrı dönemde yapılan ve toplam 24 saat süren Model Uçak Kursu’na toplam 27 kursiyer katıldı

Manavgat Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan törene Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, Türk Hava Kurumu Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan THK Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan; “Bu kurslarımızı; çocuklarımız ve gençlerimizin el becerilerini artırmak havacılığı sevdirmek ve tanıtmak için düzenlemiş bulunmaktayız. 24 saat süren kursumuza 27 kursiyer katılarak sertifika almaya hak kazandı. Türk Hava Kurumu Manavgat Şubesi olarak önümüzdeki dönemlerde de bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Manavgat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Hüseyin Geyikoğlu’da kendilerine bu yönde bir talep geldiğini belirterek, 2 ayrı dönemde açılan kurslara toplam 27 kursiyerin katıldığını kaydetti. Manavgat HEM olarak talep geldiği sürece açamayacakları kurs olmadığını ifade ederek; “Şimdi okullar kapanıyor. HEM olarak İngilizce, Almance ve Bilgisayar kurslarımızı açıyoruz. Özellikle yabancı dil çok önemli. Büyüdüğünüz zaman isterseniz 8 tane tıp fakültesi bitirin yabancı diliniz yoksa hiç bir işe yaramaz. Bundan dolayı yabancı dil kurslşarına ağırlık veriyoruz. Sizleri de bu kurslara bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’da öğrencileri tebrik ederek, “Sizlere tavsiyem bu modellerle sınırlı kalmayın. Yeni modeler üretin. Onları hazırlayın. Ufkunuzu geniş tutun. Havacılık çok çok önemli” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: