Modern Dans Topluluğu 15 yaşında

ANKARA (ANKA) - Türkiye'de çağdaş dansın ilk ve tek kurumsal temsilcisi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Modern Dans Topluluğu(MDT) yarın saat 20.00'de prömiyerini yapacağı yeni eseri ile 15. yaşını kutlayacak.

Sahne sanatlarının en özgür ifadesiyle hayat bulan modern dansın, Türkiye'deki başarılı temsilcisi MDT, 15. yılında, çağdaş dans platformunun iki tanınmış koreografından Annabelle Lopez Ochoa ve Marco Cantalupo'nun eserlerinden oluşan bir program ile sahneye çıkacak.

Programın birinci bölümünde "Nocturne" adlı eser sahnelenecek. F.Chopin'nin müzikleri, Annabelle Lopez Ochoa'nın koreografisi ile sahne alacak eserin sahne tasarımı Tuncay Kalyon'a, kostüm tasarımı Jose Drabbe'ye, ışık düzeni ise Fuat Gök'e ait. Kadınlık ve kadın davranışı üzerine bir çalışma olan "Nocturne"de, kadın kişiliğinin bir parçası haline gelen ve kadın için uygun görülen kurallar ve davranış biçimleri irdeleniyor. Eser, 2004 yılında Scapino Ballet Rotterdam (Hollanda) için yazılmıştı.

Reklam
Reklam

İkinci bölümde sahnelenecek eser ise "No Rush, really" (Acelesi yok, gerçekten) adını taşıyor. Adıyla ironik bir şekilde "The Slow Dance Project" (Yavaş Dans Projesi) olarak sunulan eserin koreografisi Marco Cantalupo ve Katarzyna Gdaniec'e ait. İnsanlarda ve yaşamdaki hız saplantısının sorgulandığı dinamik eserde, R. Hawtin, Goem, Plastikman, S. Greiner, T. Brinkmann ve J. Johannsson'un müziklerinden bölümler kullanılıyor.

Eserlerde, Deniz Alp, Nazlı Dirin, Selçuk Göldere, Müge Güleşen, Aslı Sümer, Devrim İleri, Ejder Keskin, Mert Okutan, Zeynep Olcayto, Özlem Özükan, Özlem Özdemir, İlke Sayıner, Zerçin Sönmez ve Müge Yetişmen rol alıyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Modern Dans Topluluğu'nun 15. yıl programı yarın ile birlikte 5 Nisan,12 Nisan ve 3 Mayıs tarihlerinde görülebilir.