Modern Hayvan Pazarı’nın Yapımı Devam Ediyor

Kars Belediye Başkanlığı’nca yaptırılan Modern Hayvan Pazarı’nın yapımı hızla devam ediyor.Vali Hüseyin Atak Bulvarı Ardahan...

Kars Belediye Başkanlığı’nca yaptırılan Modern Hayvan Pazarı’nın yapımı hızla devam ediyor.

Vali Hüseyin Atak Bulvarı Ardahan Yolu üzerinde yapımı devam eden Modern Hayvan Pazarı’nın tamamlanmasıyla birlikte kent merkezinden gelişi güzel hayvan taşınmasına da izin verilmeyecek.

Kenar mahallerde çarpık olarak yapılan hayvancılığın da Hayvan Pazarı ile birlikte hayata geçirilecek Organize Besi Bölgesi projesiyle daha sağlıklı imkanlarda ve bir bölgede yapılmasına gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Modern Hayvan Pazarı ile Birlikte hayata geçirilecek Organize Besi Bölgesi Projesi’yle birlikte kent merkezinde gelişi güzel hayvancılık yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Nevzat Bozkuş; “Havalar soğumasına rağmen Hayvan Pazarı inşaatında çalışmalarımız devam ediyor. Kar yağana kadar da devam edecek. Önümüzdeki yıl bitirilecek Hayvan Pazarı ile birlikte daha sağlıklı ortamda vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz” dedi.

HER TARAFTA TEZEK YIĞINLARI OLMAYACAK

İnsan sağlığına çok önem verdiklerini ifade eden Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mahalle aralarında hayvancılık yapılmasının önüne geçmek için Organize Besi Bölgesi Projesi’ni hayata geçireceklerini kaydetti.

Bozkuş; “Mahalle araları tezek yığınlarından geçilmiyor. Her köşe başına hayvan dışkıları vatandaşlar tarafından dökülüyor. Bu da insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Yazın sıcak havalarda vatandaşlarımız evlerinin kapı ve pencerelerini açamıyorlar. Çünkü insanların evlerine pis koku doluyor. Dolayısıyla insanlarımız da çevreye yayılan bu kokudan rahatsız oluyor. Hastalanıyor. Modern şehir olmanın bir takım bedelleri var. Bunlardan birisi de hayvancılığın şehir içinde değil, şehir dışında yapılmasını gerektiriyor. Bunun için bir takım çalışmalar yapıyoruz. Kesinlikle kent merkezinde gelişi güzel hayvancılık yapılmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü bir taraftan yollar kaldırımlar yapılırken, diğer taraftan modern binalar yükselirken, modern binaların arasında cadde ortasından tezek yığınları ve hayvan dışkılarına bizden müsaade edilmesi istenemez. Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Şehircilik koşul ve şartlarına da uymak zorundayız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ORGANİZE BESİ BÖLGESİ’NDE DAHA MODERN ŞARTLARDA HAYVANCILIK YAPILACAK

Kars’ın olmazsa olmazlarından olan hayvancılığın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yapılması gerektiğine dikkat çeken Bozkuş; “Organize Besi Bölgesi Projesi hayata geçince hayvancılık daha cazip hale gelecek. Çünkü burada modern ahırlar yapılacak. Hayvancılık yapılması insanlara daha cazip gelecek. Besi Bölgesi’nin hemen yanı başında Hayvan Pazarı olacak. Burada insanlar hayvanlarını rahatlıkla satabilecek. Yani tam anlamıyla Kars’ta hayvancılık bir bütün olarak yapılacak. İşte bunun için önce hayvan pazarını yapımını tamamlayacağız. Ardından Organize Besi Bölgesi Projesi’ni milletvekillerimiz ile birlikte hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

300 büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kapasiteli olacak Modern Hayvan Pazarı 57 bin 800 metre karelik bir alan üzerine inşa ediliyor.

Organize Besi Bölgesi ile kent merkezinde bulunan 850 tane ahır bu bölgeye kaydırılacak. Proje ile Kars Merkezi’nde Cadde ve mahalle aralarında hayvancılık yapılmasının da önüne geçilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: