Mofaz, savunma bakanı oluyor

KUDÜS (İHA) - İsrail eski Genelkurmay Başkanı Şaul Mofaz'ın, Başbakan Ariel Şaron'un teklif ettiği savunma bakanı görevini kabul ettiği bildirildi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Şaron'un yardımcısı Arnon Perlman, Şaron'un, Mofaz'a savunma bakanı görevini teklif ettiğini ve Mofaz'ın da bunu kabul ettiğini söyledi.

Likud Partisi'nin koalisyon ortağı İşçi Partisi Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Binyamin Ben Eliezer, Yahudi yerleşim birimlerine bütçeden ayrılacak pay konusunda yaşanan anlaşmazlık üzerine dün istifa etti. Ardından İşçi Partili İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres ile 4 devlet bakanı da istifasını sundu.
Hükümetin dağılmasına neden olan dünkü görüşmelerde, İşçi Partisi'nin, 2003 yılı bütçesinde Yahudi yerleşim birimlerine verilmesi öngörülen yaklaşık 140 milyon dolarlık paranın, başta emekli ve öğrenciler olmak üzere halkın fakir kesiminin ihtiyaçlarına ayrılmasını istediği belirtilmişti.

Reklam
Reklam

Gelişmeler üzerine partinin Genel Başkanı ve Başbakan Ariel Şaron'un aşırı sağcı partiler ile dar tabanlı bir hükümet kurmak istediği belirtildi. Ancak hükümet için asıl problemin pazartesi günü yapılacak güven oylaması olduğu bildirildi.

Oylamada dar tabanlı bir koalisyon hükümeti kurulamazsa 90 gün içinde genel seçimlere gidilecek. Ancak siyasiler azınlık hükümeti kurulsa dahi erken seçimlere gidileceğine kesin gözü ile bakıyorlar.