Mogan Gölü'nü Kirleten Fabrikalara Ceza

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü’nü kirlettiği tespit edilen ve balık ölümlerine neden olduğu iddia...

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü’nü kirlettiği tespit edilen ve balık ölümlerine neden olduğu iddia edilen fabrikalara ceza kesildi.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü’nü kirlettiği tespit edilen ve balık ölümlerine neden olduğu iddia edilen fabrikalara ceza kesiliyor. Geçtiğimiz günlerde Mogan gölünü besleyen dere yataklarında balık ölümleri tespit edilmişti. Gölbaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri, balık ölümlerini araştırdı. Yavrucak Mahallesi’nde bir taş ocağı fabrikasının, atıklarını gizli borularla Mogan Gölü'ne giden dereye akıttığını tespit eden jandarma, tutanak tuttu. Tutulan tutanakların Ankara Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesinin ardından yapılan incelemelerde Yavrucak Mahallesi’nde Mogan Gölü’nü kirlettiği iddiasıyla 3 fabrikaya ayrı ayrı 37 bin 696 lira para cezası kesildi.

Reklam
Reklam

Ankara Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürü Vekili Adem Karacif yaptığı açıklamada, “Gölbaşı İlçe Jandarma ekipleri ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı çevre timinin yaptıkları inceleme sonuçları ve tutanakları bize geliyor. Biz de bu tutanakları değerlendirerek bu fabrikalarda yaptığımız incelemeler sonucunda Mogan Gölünü ve çevreyi kirlettikleri tespit edilen firmalara para cezası uyguladık” dedi.

Karacif, Gölbaşı’nda ve Mogan Gölü çevresinde denetimlerin sık sık devam edeceğini de açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: