Moğol Öğrenciler, Başkan Özdemir’i Ziyaret Etti

Moğolistan’ın Ulan Batur kentinde faaliyet gösteren Erdenet Mongolian Turkish School/Erdenet Moğolistan Türk Okulu’nda eğitim gören...

Moğolistan’ın Ulan Batur kentinde faaliyet gösteren Erdenet Mongolian Turkish School/Erdenet Moğolistan Türk Okulu’nda eğitim gören 17 öğrenci, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i makamında ziyaret etti.

Öğrencilerin yarıyıl tatilinde Türkiye’yi görmek istediklerini ifade eden İngilizce öğretmeni Ramazan Sevinç, üç gündür Türkiye’de olan öğrencilerin tarihi mekânları çok beğendiklerini söyledi. Öğretmen Ramazan Sevinç, “Moğolistan’da bir tane uluslararası, 4 tane de fen lisesi tarzında okulumuz var. Bu okullarda yaklaşık 2 bin öğrenci eğitim görmektedir. Ayrıca Türk okulları her alanda etkili ve saygın kurum kimliğine kavuşmuş oldukça rağbet gören okullardır. Buradan mezun olan öğrencilerin yüzde 51’i çeşitli ülkelerdeki üniversitelerde, geriye kalan öğrenciler ise kendi ülkelerindeki okullarda öğrenim hayatlarına devam ediyor. Moğollar Türkleri ve okullarımızı çok seviyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türk okullarında yetişen öğrencilerin ileride kendi ülkeleri ve Türkiye arasında çok sağlam köprülerin kurulmasına vesile olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Ülkemizin sesini, soluğunu, kardeşliğin ve iyi niyetini dünyanın her tarafına ulaştıran eğitim gönüllüsü bu insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Türk okulunda öğrenim gören bu kardeşlerimiz ise mezun olduklarında dilimizi anlayan, bizim gibi düşünebilen bireyler olacaklar. Bu Türkiye açısından çok önem arz eden bir durumdur.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, daha sonra Amasya’nın çeşitli tarihi ve kültürel mekânlarını gezip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz