Moğolistan Kongresi Bursa’da Düzenlenecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 6. Moğolistan Kongresi’nin Bursa’da düzenleneceğini söyledi.Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa’da düzenlenecek...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 6. Moğolistan Kongresi’nin Bursa’da düzenleneceğini söyledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa’da düzenlenecek 6. Moğolistan Kongresi ile ilgili bilgiler verdi. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongre 3 gün sürecek. 12 Aralık Çarşamba günü başlayacak kongre, 14 Aralık Cuma günü sona erecek. Moğolistan hakkında bilgiler veren Vali Harput, “Moğolistan zor bir coğrafyadır. Tamamıyla kıraç arazidir. Asya’nın en büyük ülkelerinden bir tanesidir. Moğolistan’ı biz maden deposu olarak görüyoruz. 80 çeşit kıymetli madeni olduğunu biliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

“MOĞOLİSTAN DEVLETİ BURSA İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTİYOR”

Moğolistan’ın gündeminde konut sektörü olduğunu ifade eden Harput, “Bu sektöre yatırım içerisinde olduğunu biliyoruz. Moğollar bizimle çok köklü tarihi paylaşıyor. O yüzden bizlerle işbirliği yapmak istiyorlar. Moğolistan Fahri Konsolosluğu bu nedenle Bursa’da faaliyete başlayacak. Bu durum Bursa için önemlidir. Böylece Bursa’da 28 konsolosluk oldu. Görüşmeler tamamlanırsa Bursa’da 28 konsolosluk olacak” diye konuştu.

“DUKA TÜRKLERİ İLK DEFA TÜRKİYE’DE PROGRAM YAPACAK”

Kongreye Duka Türklerinin de katılacağını vurgulayan Vali Harput, “Duka Türklerinden de konuşmacılar yer alacak. Gösterilerinin olduğu bir belgesel de sunacaklar. Duka Türkleri Türkiye’de ilk defa program yapacak. Bu şehirde Bursa olacak. Biz kendilerini davet ettik. Onlarda bizim davetimiz üzerine geliyorlar” şeklinde konuştu.

Kongrenin faydalı olacağına inandığını ifade eden Moğolistan Bursa Fahri Konsolosu Çetin Yıldırım, iki ülkenin kardeşliğinin pekişeceğine inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: