Moğolistan Konut, Dericilik Ve Turizm Sektöründe Yatırımcı Bekliyor

Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Batkhıskıg Badamdorj, Türkiye ile Moğolistan arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi gerektiğini belirterek,...

Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Batkhıskıg Badamdorj, Türkiye ile Moğolistan arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Türk yatırımcılara çağrıda bulundu. Büyükelçi, Türk iş adamlarının ülkelerinde konut, dericilik ve turizm sektöründe büyük yatırımlar yapabileceğini açıkladı.

Moğolistan'ın Kayseri Fahri Konsolosluğu'na Silver AŞ Yönetim Kurulu üyesi Hasan Haskaraman’ın atanması nedeniyle tören düzenlendi. Törene katılan Büyükelçi Badamdorj, iki ülke arasındaki mevcut işbirliğinin daha da ileri götürülmesi gerektiğini ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerinde çok eskiye dayandığını hatırlatarak, Türklerin ana yurdu üzerinde kurulu bulunan Moğolistan'ın Türk insanları için özel bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Kendi ülke halkının Türk insanlarına yabancı olmadığını, kendinden biri gibi gördüğünü ifade eden Badamdorj, iki ülke arasındaki tarihi bağları her alanda güçlendirmek istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Ticaret, ekonomi ve kültürel alanlardaki işbirliğini daha da geliştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Konuk Büyükelçi, "Birkaç gün sonra Ankara'da iki ülke heyetleri arasında Karma Ekonomik Kurulu toplantısı gerçekleşecek. Bugün burada Moğolistan'ın Kayseri Fahri Konsolosluğu'nu açıyoruz. Moğolistan'ın Kayseri Fahri Konsolosu olan Sayın Hasan Haskaraman, Moğolistan'a çok önemli ve büyük yatırımlar yaptı. Her iki ülkenin ilgili bakanlıkları da Sayın Haskaraman'ın Fahri Konsolos olmasını uygun buldu. Yakın zamanda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Erdoğan da ülkemize ziyarette bulunacak. Bu ilişkilerin artması adına önemlidir.” dedi.

Badamdorj, Türk iş adamlarını ülkelerine yatırım yapmak için çağrıda bulunarak, özellikle konut yapımı, dericilik ve turizm sektöründe ülkelerinin önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanlarda yatırım yapmalarını istediklerini dile getirdi.

Moğolistan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Hasan Haskaraman da iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek istediklerini belirterek, “Türkiye genelinde ve Kayserimizdeki iş adamlarına, Moğolistan'ı yakından tanımaları ve bu ülkedeki yatırım imkânları konusunda yardımcı olacağız. Bu konuda paylaşımlarda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra Büyükelçi Badamdorj, Moğolistan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Hasan Haskaraman'a, ‘Fahri Konsolosluk Beratı’nı verdi. Ardından Moğolistan’ı tanıtım filmi izlendi ve Moğolistanlı öğrenciler kendi ülkelerine ait dans gösterisi yaptı. Bir Moğol öğrenci ise Türkçe şarkı seslendirdi. Daha sonra Moğolistan'ı anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: