Moldova İstanbul Başkonsolosu Filip, Yalova'da

Moldova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Veaceslav Filip ve eşi Larisa Filip, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal'ı makamında ziyaret etti.

Moldova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Veaceslav Filip ve eşi Larisa Filip, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal'ı makamında ziyaret etti.

Filip, ziyarette yaptığı konuşmada, Yalova'yı beğendiğini ve kentin daha çok gelişeceğine inandığını söyledi.

Moldova'ya gelen Türk iş adamlarının ceviz ve dericilik üzerine yatırım yaptığını belirten Filip, Türk iş adamlarının topladıkları derileri işleyerek Türkiye'de sattığını söyledi.

Yakup Koçal da Yalova Belediyesi'nin Balkanlar'da kardeş şehirlerinin olduğunu ve Moldova'da da bir şehrin kardeş olarak eklenmesini istediklerini belirtti Koçal, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Moldova'da Türk Büyükelçisi olarak görev yapan yakın arkadaşlarımla Moldova'da bir şehrin Yalova ile kardeş şehir olmasını istediğimizi paylaştık. Yalova nüfusu hızla artan ve çok hızlı büyüyen bir şehir. Şehir merkezi 105 bin nüfusa yaklaştı. İstanbul ile İzmir arasına yapılan Körfez Köprüsü'nün tamamlanmasıyla nüfusun 2 katına çıkacağını düşünüyoruz."

Ziyarette, Koçal, ülkesiyle ilgili kendisine hediyeler takdim eden Filip'e, Yalova'yı simgeleyen çini çalışması hediye etti.

Muhabir: İsmail Ersan / Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: