Moldovalı Gelin Muş'ta Tavuk Çiftliği Kurdu

- MUŞ'un merkez Akpınar Köyü'nde eşine ait araziye tavuk çiftliği kuran Moldavalı gelin Melike Aşar, organik tavuk ve yumurta üretimi

- MUŞ'un merkez Akpınar Köyü'nde eşine ait araziye tavuk çiftliği kuran Moldavalı gelin Melike Aşar, organik tavuk ve yumurta üretimi yapıyor.
İstanbul'da yaklaşık 16 yıl önce tanıştığı Muşlu Uğur Aşar ile evlenerek Müslüman olan ve Türk vatandaşlığına geçen Aniana, Melike adını aldı. Köyde mutlu bir hayata sürdüren Melike- Uğur Aşar çiftinin 3 çocuğu dünyaya geldi. Melike Aşar, organik tavuk ve yumurta üretimine başladı. Amacının halka sağlıklı ürünler sunmak olduğunu belirten Aşar, şunları söyledi:
"Köyde zaten tavuk besliyordum. Bu tavukların sayısını kurduğum çiftlik sayesinde 2 bine kadar çıkardım. Şimdi hedefim 10 bin tavuk. Hepsiyle tek başıma ve büyük bir zevkle ilgileniyorum. Hepsi organik besleniyor. Bu tavukların yumurtasını bir kez yiyen başka yumurta yemek istemiyor. Günde ortalama 1500 yumurta alıyor ve tanesini 75 kuruştan satıyorum. Tavuklara sabahları stres atmaları için müzik dinletiyorum. Bu da üretimi artırıyor. Çok şükür işlerimiz iyi."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz