"Molivos Halk Dansları Festivali"

Yunanistan'ın Midilli Adası'nı ziyaret eden Edremit-Akçay heyetinde yer alan halk oyunları ekibi, Molivos Halk Dansları Festivali'ndeki gösterileriyle beğeni topladı.

Yunanistan'ın Midilli Adası'nı ziyaret eden Edremit-Akçay heyetinde yer alan halk oyunları ekibi, Molivos Halk Dansları Festivali'ndeki gösterileriyle beğeni topladı.

Midilli'ye giden Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, turizm işletmecileri ve vatandaşların bulunduğu heyet, Midilli Belediye Başkanı Demetrıos Phokıonos Vounatsos ile görüştü.

Ardından Molivos kasabasında düzenlenen Molivos Halk Dansları Festivali'ne katılan heyetle birlikte adaya gelen Akçay Belediyesi Halk Oyunları Ekibi festivalin tek yabancı ekibi olarak sahneye çıktı. Akçay Halk oyunları ekibi sergiledikleri gösteriler ile katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Reklam
Reklam

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, festivalde yaptığı konuşmada, suyun öbür tarafından Akçaylıların selamlarını getirdiğini belirterek, "Belediye başkanlarımız, turizmcilerimiz ve diğer yetkililerimiz ile birlikte sizleri ziyarete geldik. Akçay Deniz Hudut Kapımızın faaliyetlerinin artması ile bizleri burada daha çok göreceksiniz. Bizler de sizi Akçay'da daha sık görmek istiyoruz" dedi.

Lesvos (Midilli) Belediye Başkanı Demetrios Phokionos Vounatsos ise Akçaylı misafirlerin adayı ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Karşılıklı ziyaretlerin ve işbirliğinin gelişmesini diliyorum" diye konuştu.

Festivalin ardından heyet bir de ada turu yaptı.

Muhabir: Emrah Elmas / Halil İbrahim Başer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: