Mollabey Deresi'ni deterjanla yıkadılar

Alaplı ilçesine bağlı Mollabey yerleşim yerinde Mollabey deresinin temizlenmesi amacıyla Çevre koruma derneği eylem yaptı.

Dereye temsili olarak Toz deterjan ve Çamaşır suyu döken Çevre derneği başkanı ve halk, derenin temizlenmesi durumunda Zonguldağa yürüyeceklerini söylediler.

Alaplı ilçesi Çayköyüne bağlı Mollabey yerleşim bölgesi sakinleri Alaplı Çevre koruma derneğinin organize ettiği ilginç bir yöntemle eyleme imza attılar.Yaklaşık 13 yıldır temizlenmesi ve ıslah edilmesi için girişim yapılan dere herhangi bir işlem yapılmamasına karşı eylem gerçekleştiren Çevre koruma derneği ve Mollabey halkı yerleşim alanı içinde pankartlarla yürüdü ve sloganlar attı.Mollabey Pazar yerinden başlayan protesto yürüyüşünü Çevre koruma derneği başkanı ve yönetiminin öncülüğünde Mollabey içerisinde sloganlar atılarak gerçekleşti,yapılan pretosto yürüyüşünde sık,sık Mollabey Çevrene sahip çık,Mollabey çöpünü dereye atma,Mollabey deresi temizlenmeli,Lağım sularının açıktan aktığı dere istemiyoruz,Temiz çevre istiyoruz,diye sloganlar atarak mollabey yerleşim yeri inledi.

Reklam
Reklam

AlaplıÇevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin de destek verdiği eylem son bölümünde ise dernin temizlenmesi için temsili olarak Toz deterjan dökülerek yıkandı,Çamaşır suyu dökülerek dezenfekte edildi.

Derenin temizlenmesi için 13,yıldır girişimlerde bulundukalrını söyleyen Türkyılmaz derenin ıslahı ve temizleme çalışmalarının başlamaması halinde önce Alaplı’ya sonra Zonguldağa kadar yürüyeceğiz,netice alınmaması halinde Ankaraya kadar yürüyeceğiz dedi.

Mollabey deresi çevresinde 22,adet içme su kuyusu var.Mollabey deresi dee 3 tane köyümüzün altından geçerek Mollabey ilköğretim okulu kanalizasyonunu da bazı yerleşim bölgesinin kanalizasyonalrı da çöpleride maalesef derenin içine akıyor ve atılıyor.Bu dere Alaplı çayına aktığı için içme sularında tehlike arz ediyor.Biz Mollabey deresinin kesinlikle ama kesinlikle ilk önce ıslah edilmesini daha sonra da sağından solundan ana kolektör kanalında tüm köylerimizin kanalizasyon sularının toplanmasını istiyoruz.Bundan 12 sene önce Dernek olarak DSİ il Müdürlüğüne ozaman Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığıydı onlara yazdım.Bize gelen cevapta Molllabey deresinin bir an önce ıslah edileceği yazıyordu.Bundan tam 13 sene geçti.Eğer bir molllabey deresi 13 senede ıslah edilemiyorsa bu Alaplı’nın siyasi ve sivil toplum örgütlerinin zayıflığındandır.Ben buradan siyasetçilere sesleniyorum.Mollabey deresi ve Alaplı çayı kesinlikle ıslah edilmesi gerekiyor.Su kuyularından insanlarımız su içiyor.

Reklam
Reklam

Yazıktır günahtır.13 senedir 5,kilometrelik Mollabey deresi ıslah edilemiyorsa ben burada bir art niyet ararım.Eğer ıslah ve temizleme çalışmalarına dair bir gelişme göremezsek önce alaplı’ya sonra Zongulda’ğa yürüyeceğimizi belirtmek istiyorum”dedi.

Türkyılmaz Alaplı kaymakamlığımıza dernek olarak yazılı müracaatımızı yaparak Alaplı çayının ıslahı,Alaplı çayının Aydınyayla,Alaplı arasındaki güzergaha ana kollektör kanalı yapılarak tüm köylerimizin Alaplı çayına akan lağım sularının bu kanal vasıtasıyla Alaplı derin deşarj sistemine bağlanması hususunda yaptığımız girişimler olumlu sonuçlanarak İller bankası kanalı ile proje aşamasına gelmişti,üzülerek ifade edeyim bu çalışmalarımıza sahip çıkılmadı ve hatta engellendi diyebiliriz çünkü olumlu gelen resmi yazı daha sonra olumsuz gelerek bizlerin dünyası yıkıldı dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz ve Mollabey halkı,dereyi temsili olarak temizlemek için önce Toz Deterjan,dezenfekte etmek için ise çamaşır suyu dökerek eylemlerini sona erdirdi.

Reklam
Reklam

Topluluk daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: