Mollasalih: Anayasa yeni toplumun gerisinde kaldı

HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, yeni toplumun taleplerini karşılayacak yeni bir anayasanın yapılması...

HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, yeni toplumun taleplerini karşılayacak yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini söyledi.

Yeni anayasa ziyaretlerini sürdüren Ali Mollasalih, Türk-İş Bölge Başkanı Sabri Özdemir ile görüştü. Bireysel özgürlüklerin çok önemli olduğunu kaydeden Ali Mollasalih, "Bireyin özgürlüğünü korumak için de sivilleşmek ve demokratikleşmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sivil toplumun iktidar alanı oluşturulmalı ve bu da sivil toplum örgütleri tarafından kullanılmalıdır." dedi.

Reklam
Reklam

Yeni anayasanın gerekliliğini anlatan Mollasalih, "Yeni Türkiye yeni bir toplumla olur ve bu yeni toplumun gerisinde kalmış bir anayasa var. Bu nedenle de yeni toplumun taleplerini karşılayacak yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır." diye konuştu.

Yeni anayasadan beklentilerini ifade eden Türk-İş Bölge Başkanı Sabri Özdemir ise 12 Eylül anayasasının özgürlüklerin önünde en büyük engel olduğunu belirtti. Özdemir, "Anayasalar halkı yönlendiremez, bilakis hak ve özgürlükleri güvence altına alır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: