Möller, Rum Simerini gazetesini yalanladı

Lefkoşa (AA) - BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Michael Möller, Rum Simerini Gazetesi'nde kendisine atfen yayınlanan haberden "dehşete düştüğünü ve büyük endişe duyduğunu" açıkladı.

Michael Möller, Kıbrıs'taki BM Barış Gücü Sözcülüğü aracılığıyla yaptığı açıklamada, gazetede yer alan haberde, "barış sürecini ilerletme konusundaki çabalarla ilgili Kıbrıs Türk tarafının tutumundan düş kırıklığına uğradığının ve öfkelendiğinin" belirtildiğini, ancak kendisine atfedilen bu sözlerin "kesinlikle duygularını yansıtmadığını, doğru olmadığını, böyle bir ifadesinin bulunmadığını" vurguladı.

Reklam
Reklam

Möller, "kaynak belirtilmeden yayınlanan gazete haberinin zarar verici olduğunu, çünkü haberin, BM de dahil tüm taraflarca yürütülen Kıbrıs sorununa kalıcı çözüm bulma yönündeki çabaların bütünlüğüne soru işareti düşürdüğünü" kaydetti.

Medyanın, hassaslığı bulunan Kıbrıs konusunda bir habere yer verirken doğruluğu araması gerektiğine dikkati çeken Möller, doğruluğu kanıtlanmamış ve spekülatif bir bilgiyi yayımlamadan önce teyit etmenin önemine işaret etti.

Bu arada UNFICYP tarafından yapılan açıklamada ise, Simerini gazetesinin ilgili yazısına atıfta bulunularak, "Makale, iki tarafın saygıdeğer temsilcileri ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs'taki Özel Temsilcisi Möller'in arasında süren yapıcı ve ileriye dönük görüşmeleri baltalamaktadır" denildi.