Molotoflu Gezi Parkı Eylemcileri Adliyeye Sevk Edildi

Adana'da Gezi Parkı protestolarına katılmak üzere eyleme giderken polis kontrolünde çantasından 6 moltof kokteyli çıkan...

Adana'da Gezi Parkı protestolarına katılmak üzere eyleme giderken polis kontrolünde çantasından 6 moltof kokteyli çıkan bir kişi ile ona yardım ettiği ileri sürülen kadın adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana’da ‘Gezi Parkı Eylemi’ne destek ve polisin Taksim’e müdahalesini protesto etmek için Atatürk Parkı’nda bir araya gelip, AK Parti İl Binası’na doğru yürüyüşü kapsayan eylemin provoke edileceği istihbaratını alan polis, Sosyal Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grubu takibe aldı. Grup üyelerinin İnönü Parkı’ndaki otobüs durağında toplanması üzerine harekete geçen polis, 2’si kadın 12 kişiyi gözaltına aldı. Diğer grup üyeleri de kimlik kontrolünden geçirildi ve daha sonra gitmelerine izin verildi. Polis Mahmut Y.'nin (20) sırt çantasında yaptığı aramada 6 molotof kokteyli, gaz maskesi, misket, sapan ve örgüt dökümanları ele geçirildi. Polis Bunun üzerine Mahmut Y. ve ona yardım ettiği ileri sürülen Serpil A.'yı (39) emniyete götürerek sorguya aldı.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan diğer zanlılar A.C.D, E.K., G.İ., G.T., U.A., A.S., M.Y., M.A., Y.K. ve G.Ç.sağlık kontrolünden sonra savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere bugün sabah serbest bırakıldı.

Diğer iki zanlı ise akşam üzere adliyeye sevk edildi. sevk sırasında zanlılar "Her yer Taksim her yer direniş", "Biz kazanacağız" şeklinde slogan attı.

Serpil A.'nın terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütü kurmak ve yönetmek, suç ve suçluyu övmek gibi suçlardan 20'den fazla kaydığı olduğu, Mahmut Y.'nin ise suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kanuna aykırı gösterilere katılmak suçlamalarından 4 kaydı bulunduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: