Montenegro Nato’Nun 29. Üyesi Oldu

– Montenegro, Pazartesi günü katılım belgesini teslim ederek NATO’nun en yeni üyesi oldu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, Montenegro’nun

– Montenegro, Pazartesi günü katılım belgesini teslim ederek NATO’nun en yeni üyesi oldu.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, Montenegro’nun katılımının uluslararası barışa katkı sağlarken, aynı zamanda NATO’nun kapılarının açık olduğunu da göstermiş olduğunu söyledi.
Stoltenberg, “Bugün Montenegro kendine NATO’da bir yer edinerek ittifağımızı şekillendirmek için eşit bir söz hakkına sahip olmuştur.” dedi. NATO’nun, Montenegro’nun Batı Balkan bölgesindeki içgörüsünden yararlanacağını bildiren Stoltenberg, Montenegro’nun katılımının NATO’ya katılmak için bekleyen ülkelere de olumlu bir sinyal verdiğini söyledi.
Stoltenberg, “Eğer bir ülke reformlar yapıyor, demokrasiyi destekliyorsa, kanunları kuvvetlendiriyorsa ve ordusunu modernleştirerek kolektif savunmamıza katkıda bulunuyorsa ittifakın bir üyesi olabilir.” dedi.
Montenegro için düzenlenecek bayrak töreninin, NATO genel merkezinde 7 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: