Montoya geleceğiyle ilgili çok rahat

(TürkiyeF1.com) - Juan Pablo Montoya, her ne kadar seçenekleri konusunda zaman daralsa da, spordaki geleceğiyle ilgili beklentilerinde hayli rahat bir tavır sergiliyor. Kolombiyalı pilotun McLaren'la olan kontratı, bu sezon itibariyle sona eriyor. Bazı çevrelere göreyse Montoya, 2007'de herhangi bir takımla anlaşamayarak açıkta kalabilir.

F1'de tutunmak için çaba sarf eden Montoya, Williams'a da önümüzdeki sezonla alakalı olarak kendi adına teklif götürdü. Grove kökenli takım, gelecek sezon için Nico Rosberg ile bir kontrata sahip bulunuyor. Mark Webber'i ise Ağustos'un ilk haftasında bünyesinde tutmak için opsiyonel olarak anlaşmayı düşünüyor. Bununla beraber Williams'ın, 2004'te kendisinden ideal şartlarda ayrılmayan Montoya'ya sıcak bakmayacağı, baksa bile pilotun ucuza mal olacağı konuşuluyor.

Reklam
Reklam

McLaren Montoya'ya sıcak bakmazken, Toyota Jarno Trulli'yle anlaştı. Red Bull ise Heikki Kovalainen'i elde etmek üzere. Montoya ise, "Çok rahatım. Opsiyonlara bakacağız ve gerekeni yapacağız. Hiçbirşey için endişelenmiyorum" şeklinde konuştu. Montoya'nın IndyCar'dan eski Chip Ganassi ise, geçen hafta yaptığı açıklamada, Montoya'nın kendilerine geri dönmesi halinde çok sevineceğini belirtmişti.