Moody's, Akbank'a BAA1 kredi notu verdi

İstanbul -(AA) Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Akbank'ın referans kredi değerlendirme notunu BAA1 olarak açıkladı.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Moody's'in Akbank'ı bugüne kadar Türkiye'de verilmiş olan en yüksek referans kredi değerlendirme notuna layık gördüğü

vurgulandı.

Moody's'in, Akbank'ın söz konusu en yüksek notu hızla çeşitlenen kredi portföyü, güçlü aktif kalitesi, mevduat yapısı ve yüksek serbest öz sermayesi gibi etkenler doğrultusunda aldığı belirtilen açıklamada, Akbank'a verilen BAA1 notunu getiren etmenler şöyle sıralandı:

Reklam
Reklam

"Hızla çeşitlenen kredi portföyü, güçlü aktif kalitesi, düşük kredi takip oranı ve ayrılan yüksek karşılıklar. Yeterli likiditenin, değişken ortamlarda esneklik sağlaması ve koruyucu bir işlev görmesi. İstikrarlı ve ucuz fonlama ile gelişen, güçlü mevduat yapısı. Genişleyen kredi kartı portföyü ve çapraz satış fırsatları. Gelişmiş kurumsal, ticari ve bireysel finansman faaliyetlerinin birbirlerini tamamlayarak tüm zincire kaynak oluşturması. Yüksek serbest öz sermayenin olası kayıpların azaltılması ve artan faiz ortamında karlılığın yükseltilmesi için önemli bir güç oluşturması."

Moody's'den yapılan açıklamada da, BAA1 kredi notunun, Akbank'ın yerel piyasadaki çok güçlü müşteri tabanı ve mükemmel mali yapısını yansıttığı belirtildiği vurgulandı.