Moody’s, İzmir Büyükşehir’in Notunu Arttırdı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin notunu bir basamak daha arttırdı. İlgili...

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin notunu bir basamak daha arttırdı. İlgili raporda, “Bu not aynı zamanda, İzmir’in dinamik ekonomisini yansıtıyor.” yorumu yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu gelişmenin Yüksek Planlama Kurulu’ndan onay bekleyen tramvay projesine de olumlu yansıyacağını umduklarını söyledi. Moody’s, belediyenin kredi notunu geçen yıl da iki kademe birden yükseltmişti.

Büyükşehir Belediyesi’nin malî tablolarını inceleyen Moody’s Investors Service, uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notunu ve ulusal uzun vadeli kredi notunu birer kademe yükseltti. 17 Mayıs 2013 tarihinde açıklanan Moody’s basın duyurusuna göre belediyenin, yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli “Ba1” olan kredi notu bir kademe daha yükseltilerek “Baa3”e, “A1.tr” olan ulusal uzun vadeli kredi notunu da “Aa3.tr”ye çıkarıldı. Uzmanlar, bu not artışlarının İzmir’in şeffaf, istikrarlı ve tedbirli malî yapısının yatırımlarla birlikte güçlenerek sürdüğü anlamına geldiğini söyledi. Moody’s tarafından yapılan açıklamada, kredi notunun yükselmesinde İzmir’in bütçe sonuçlarının iyileşmesinin etkili olduğu ifade edildi. Belediyenin disiplinli malî yönetimi ve belediye şirketlerini yakın gözetimini,n İzmir’in kredi profilini olumlu etkilediği belirtildi. Basın duyurusunda ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşları İZSU ve ESHOT ile belediye şirketlerinin borçları, belediyenin faaliyet gelirlerine oranı 2010 yılında yüzde 97 iken 2012 yıl sonu itibariyle yüzde 67’e düştüğü vurgulandı. Belediyenin aldığı notun, aynı zamanda İzmir’in dinamik ekonomisini yansıttığı da belirtildi.

Reklam
Reklam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Moody’s’in kredi notunu yükseltmesini, “Şüphesiz ki bu not artışları, 2004 yılından bu yana gerçekçi, tutarlı ve planlı malî politikaların kararlılıkla uygulanmasının sonucudur. Bundan sonra belediyemizin dış finansman kaynaklarına erişimi, daha uzun vadeli ve daha düşük faizli olacaktır.” sözleriyle değerlendirdi. Avrupa ve dünyada birçok ülkenin kredi notları düşürülürken Türkiye ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arttırılmasının önemine değinen Başkan Kocaoğlu, bütün yatırım projelerini olumlu etkileyeceğini söyledi. Tramvay projelerinin Yüksek Planlama Kurulu’nda halen onay beklediğini hatırlatarak, “Kredi derecelendirme notumuzun artışının, bu onay sürecine olumlu yansıyacağına inanıyoruz ve gelecek onayın ardından projemize ivedilikle başlamak istiyoruz. Bu konuda yetkili ve ilgili herkesin desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: