Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması

Çukurova Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Güvel, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasına ilişkin "Seviyenin yükseltilmesi, Türkiye'nin ekonomik

Çukurova Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Güvel, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasına ilişkin "Seviyenin yükseltilmesi, Türkiye'nin ekonomik anlamda ikinci ligden birinci lige yükselmesi anlamına geliyor" dedi.

Prof. Dr. Güvel, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Radisson Blu'da düzenlenen "Kent Ekonomileri Forumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, Türk ekonomisinin uçuşa geçtiğini ama bazı kent ekonomilerinin Türkiye'nin hızını yakalamada geriden geldiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Formun amacının Mersin'in akillerinin, sanayicilerinin, çiftçilerinin, eğitimcilerin, sivil toplum kuruluşlarının kentin gelişim süreciyle ilgili görüş ve düşüncelerini tespit etmek olduğunu belirten Güvel, "Derecelendirme kuruluşları, Türkiye'nin notunu sürekli yükseltiyor. Son olarak Moody's Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılabilir' seviyeye yükseltti. Seviyenin yükseltilmesi, Türkiye'nin ekonomik anlamda ikinci ligden birinci lige yükselmesi anlamına geliyor. Türkiye zaten küresel ölçekte yatırım yapılabilir ülkeler kategorisinde algılanıyordu. Yeni not artırımıyla derecelendirme kuruluşları da bunu tescil etmiş oldular. Ekonomik istikrarın sürdürülmesi terör sorununun da çözülmesiyle beraber Türkiye'nin 2023'e kadar çok ciddi bir yatırım merkezi olacağı konusunda beklentiler var" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mekin Metin Salt da Türkiye'de sağlanan ekonomik istikrarın sürdürülebilir olması için kent ekonomilerin ve yerel ekonomi faktörlerinin performanslarını artırabilmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldığı forum açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak sürdü.

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: