Mor Deniz Köpüğü Pastası

Adım 1

Yumurta ve şekeri iyice çırpın içine galeta ununu da atıp iyice karıştırın. Katı bir kıvam olduğundan karıştırırken zorlanacaksınız, bu yüzden suyu ilave edin ve fındık, ceviz, hindistan cevizini ekleyerek iyice çırpın. Karıştığından eminseniz kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra limon suyunu döküp tekrar karıştırın... Katı yağ ile yağlanmış kaba (yuvarlak borcam yada dikdörtgen borcam güzel olur) dökün VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA 150 DERECEDE KOYUN (45DK)

Adım 2

Reklam
Reklam

Bu arada kremayı yapalım: yağı eritip içine unu katalım ve unu kavurmadan yağ ile ıslandıktan hemen sonra içine şekeri atalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. 1 litre süttün dibinde 1/2 su bardağı kalınca onuda mısır nişastasını eritip tenceredeki karışım kaynadığında nişastalı sütü de ilave edip karıştıra karıştıra 5 dk pişirin. Kremanın altını kapattıktan sonra soğumaya bırakın.

Bu arada 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve böğürtlen oraletini (Mor renkli kıvamlı krem şantiye katın krem şantinin rengi mor olacaktır....)

Adım 3

Krem şantimizi bu karışımla karıştıralım ve buzdolabına koymadan bekletelim. Son aşama şerbetimiz şeker ve suyu kaynayana kadar pişirin ve kaynadıktan sonra 5 dk ocakta kalsa yeter... Bu arada kekte pişti ay ay ne güzel kabarmış.... kekimizi biraz dışarıda beklettikten kalıbından çıkabiliyorsa çıkartın çıkmıyorsa orada servis yapacağız :)

Adım 4

KEKİMİZ VE ŞERBETİMİZ ILIKKEN ONLARI BİRBİRİYLE BULUŞTURALIM.....En sonada hazırladığımı kremayı kekimizin etrafına güzelce sürelim... Ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun :))

Reklam
Reklam