Mor Gabriel Arazileri İçin Yasal Güvence İsteği

Mor Gabriel Manastırı Vakıf Başkanı Kuriakos Ergün, bir süre önce hazineye geçirilen arazilerinin Mor Gabriel...

Mor Gabriel Manastırı Vakıf Başkanı Kuriakos Ergün, bir süre önce hazineye geçirilen arazilerinin Mor Gabriel Manastırı'na hızla geri verilmesi için, cüzi miktara kiralama ya da ihaleyle satış formüllerini değil, yasal güvence istediklerini söyledi.

Ergün, bir süre önce hazineye geçirilen arazilerin kiralama ya da ihaleyle satış formülleriyle değil, vakıflar yasasına eklenen geçici 11. maddeyle çözülmesinden yana olduklarını kaydetti. Ergün, "Bizde bir an önce çözülmesini istiyoruz. Şu an da Türkiye’de yasal çözme zemini varken bence en kolay yolun o olması gerekiyor. O da sayın Başbakanımızın 2011’de azınlıklar olarak verdiğimiz bir iftar yemeğinde bize bir müjde olarak bildirdikleri Vakıflar Yasası'na eklenen geçici 11. maddeyle bu sorun çözülebilir, kökten çözülebilir. Biz bu sorunun o şekilde çözülmesinden yanayız. O şekilde çözülürse ülke gündeminden düşer hem biz rahatlarız hem de devlet yetkililerimiz rahatlar" dedi. Kiralama ve ihaleyle satıştan yana olmadıklarını kaydeden Ergün, sorunun çözümünün Vakıflar Yasası'na eklenen geçici 11. maddenin olduğunu belirterek, "Bizde o doğrultuda dosyamızı hazırladık. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde şu an dosya o yolla çözülürse bence hem ülkemiz hem bizim için en hayırlı yol o olur. Beklentimiz de o yönde" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: