Moritanyalı öğrencilerden vefa ziyareti

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen Moritanyalı öğrenciler, 3 yıl önce ülkelerine gelerek kendilerini sağlık taramasından...

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen Moritanyalı öğrenciler, 3 yıl önce ülkelerine gelerek kendilerini sağlık taramasından geçiren Nevşehir Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yıldırım Tuncer'i makamında ziyaret etti.
Başhekim Op. Dr. Yıldırım Tuncer, 2008 yılında görevli olarak Moritanya’ya sağlık taraması için gitmişti. Burada görüştüğü öğrenciler, yapılan hizmetlerden dolayı duydukları minnet duygusunu, Türkiye’ye Türkçe Olimpiyatları için geldiklerinde Başhekim Tuncer'i ziyaret ederek bir kez daha ifade ettiler. Öğrenciler, Başhekim’e hediye takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başhekim Tuncer’in kendisini unutmayan Moritanyalı öğrencilerin ziyaretinden oldukça duygulandığı gözlerden kaçmadı. Öğrencilerle tek tek sohbet eden Tuncer, hayatının en anlamlı günlerinden birini yaşadığını söyledi. Başhekim Tuncer ile Başhekim Yardımcısı Dr. Rahim Ünlübay, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Sami Bilici, Hastane Müdürü Bülent Filizer ve Moritanyalı öğretmen ve öğrencilerle birlikte yemek yedi. Öğrenciler daha sonra hemodiyalizde yatmakta olan hastaları da ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Moritanya’da matematik öğretmenliği yapan Abdulgani Yavuz ve İngilizce öğretmeni Ahmet Öter, öğrencilerin Türkiye’ye Türkçe Olimpiyatlarına katılmak üzere geldiklerini anlattılar. Yavuz, gruptaki Moritanyalı Muhammed Moussa'nın Gaziantep’te düzenlenen final gecesinde Türkçe şiir dalında Afrika birincisi olduğunu, Hindi Cheikh’in Türkçe Olimpiyatları finalinde konuşma dalında gümüş madalya, Enes Hardal’ın ise kompozisyon dalında mansiyon aldığını kaydetti.
Yavuz, Moritanya’da Burç Türk Koleji’nin 2005 yılında hizmete girdiğini, bin 100 Moritanyalı öğrenciyi 14 Türk öğretmen, 60 da yerli öğretmenin okuttuğunu belirtti. Yavuz, Burç Koleji’nin yanında iki Burç Anaokulu, bir Burç İlkokulu, bir Burç Kız Koleji, bir de Burç Erkek Koleji'nin de hizmete girdiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz