Moskova dumanlar içinde kaldı

Rusya'nın başkenti Moskova, kentin çevresinde devam eden turba yangınları nedeniyle yoğun bir duman tabakası altında kaldı.

Rusya'nın başkenti Moskova, kentin çevresinde devam eden turba yangınları nedeniyle yoğun bir duman tabakası altında kaldı.

Domodedovo uluslararası havaalanında uçuşlar aksadı. Birçok Moskovalı duman solumamak için maske takıyor.

40 dereceyi geçen sıcakların neden olduğu yangınlar henüz kontrol altına alınamadı. Yangınlarda şimdiye kadar 50 kişi öldü.

Moskova'nın güney ve doğusunu kapsayan geniş bir alanda 600 ayrı noktada yangınların devam ettiğini belirtiliyor.

Çocuklar ve yaşlılar risk altında Yetkililer, havadaki zehirli parçacık yoğunluğunun normalden daha yüksek olduğunu belirterek özellikle çocuklar ve yaşlıların risk altında olduğu uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Turba yangınlarının devam ettiği bölgelerin yakınında yer alan Domodedovo havaalanından kalkışlara izin veriliyor. Fakat, buraya inecek uçaklar, görüş mesafesinin kabul edilebilir sınırlar içinde olduğu diğer havaalanlarına yönlendiriliyor.

Turbalar, bitkilerin su altında kısmen çürümesiyle oluşuyor. Uzmanlar, turba yangınlarını söndürmenin daha zor olduğunu belirtiyor.

Binlerce kişiyi evsiz bırakan yangınlarda Rusya'nın tahıl ürünlerinin beşte biri tahrip oldu. Rusya bu nedenle tahıl ihracatını durdurdu. Rusya dünyanın dördüncü büyük tahıl üreticisi.

Daha çok soğuk kışıyla ünlü olan Moskova'da yaz genellikle kısa süreli oluyor.

Ancak Temmuz ayı Moskova'da kayıtlara geçen en sıcak ay oldu, normalde Temmuz ayında ortalama 23 santigrat derecede seyreden sıcaklıklar 37,8 santigrat dereceye çıktı.