Moskova'da üç yavru kutup ayısı ilgi odağı oldu

MOSKOVA (İHA) - Dünyaca ünlü Moskova Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen üç kutup ayısı ilgi odağı oldu.

Moskova Hayvanat Bahçesi'nde beslenmekte olan iki dişi kutup ayısının, aynı anda üç yavruyu birden dünyaya getirmesi hayvan severler tarafından büyük sevinçle karşılandı. Moskova hayvanat bahçesinde genelde her sene doğuran kutup ayılarının, geçen kış mevsiminde doğurmaması üzerine büyük üzüntü yaşayan Moskovalı hayvan severler, bu yıl Kasım ayında kutup ayılarının üç yavru birden doğurduğu haberini alınca hayvanat bahçesine akın etti.

Reklam
Reklam

İkizlerin annesi Maşa, yavrularını açık havaya çıkarmaya başlarken, diğer anne Simka ise tek yavrusuyla halen mağarada bulunuyor. Açık havada ilk adımlarını atan yavru ayıların sık sık dengelerini kaybetmesi vatandaşlara neşeli anlar yaşatırken, özellikle çocukların ilgi odağı olan yavru ayılar, henüz yüzme bilmedikleri için suya girmeye cesaret edemeyip, sadece buzlu suya dokundu.

Hayvanat bahçesi yetkililerinin bile görmesine izin verilmeyen mağarayı İHA muhabirine göstermeyi kabul eden ayı bakımcısı uzman bilim adamı Stanslav İlin, mağaradaki Simka ve yavrusunu ekmekle beslerken, doğanın en vahşi yaratıklarından sayılan kutup ayılarının kendisine sevgi gösterisinde bulunması dikkat çekti.
Stanislav İlin, "Doğadaki nesli tükenmekte olan kutup ayılarımızın bu yıl üç yavru doğurması beni çok mutlu etti. Yavruların cinsini henüz bilmediğim için kendilerine isim de vermedim. Açık havada gördüğünüz Maşa, Simka'ya kıyasla daha iyi bir karaktere sahip. Yavrularının da kendisi gibi olacağını tahmin ediyorum. Simka ise çok saldırgan. Ama beni her ikisi de çok seviyor. Yavruları şimdilik sadece kırmızı balık eti, havuç, süt, ekmek, elma ve diğer sebzelerle besliyoruz. Biraz daha büyüdükten sonra yurtdışındaki hayvanat bahçelerine satacağız. Yavru ayılarımızı satın almak isteyen hayvanat bahçeleri uzun bir kuyrukta sıra bekliyor" şeklinde konuştu.
1864 yılında kurulan Moskova Hayvanat Bahçesi'nde binden fazla türe ait 6 bin 94 hayvan besleniyor.

Reklam
Reklam