MOTAŞ, Filosuna 6 Otobüs Kattı

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş. (MOTAŞ) filosuna 6 otobüs daha kattı.

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş. (MOTAŞ) filosuna 6 otobüs daha kattı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, alınan otobüsleri inceleyerek, çalışmalar hakkında MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı'dan bilgi aldı.

Burada konuşan Çakır, belediye olarak ulaşıma önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, vatandaşların daha sağlıklı, daha rahat, konforlu bir ulaşım imkanından yararlanması adına MOTAŞ'ın, önemli yatırımlar yaptığını ifade etti.

MOTAŞ'ın, Malatya'da ulaşımda iyi bir kalite, iyi bir standardı yakaladığını vurgulayan Çakır, Malatya'nın, Türkiye'deki en genç otobüs filolarından ve iyi bir kaliteye sahip kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Özellikle otobüslerin yenilenmesi hususunda da çok önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Çakır, geçen yıllarda 49 yeni otobüs alındığını, araç filosundaki 84-85 model eski araçların da ulaşımdan kaldırılarak, filonun daha da gençleştirilmesi için 6 adet ikinci el araç aldıklarını bildiren Çakır, "Alınan bu araçlar 2000-2001 model araçlar. Böylece, çok yıpranmış, eski olan araçları kaldırarak, bunları takviye ediyoruz" dedi.

Uzun vadeli, kaliteli, sürdürülebilir, sağlıklı bir ulaşımı sağlamak amacıyla troleybüs sistemiyle ilgili de bir çalışma yapıldığını da anlatan Çakır, güzergah belirlemesi, maliyeti, proje hazırlanması ve ön proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Çakır, "Troleybüs konusunda fizibilite çalışmalarımız devam edecek. İnşallah ileriye dönük, uzun yılları hedefleyen, uzun vadeli projelere de yakında imza atacağız" diye konuştu.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: