Motor show fuarı İzmir'de açıldı

İZMİR (İHA) - İzmir Fuarcılık ve Otomotiv Disribütörleri Derneği işbirliği ile İzmir Fuar Alanı 2 No'lu holde düzenlenen 'Motor Show Otomotiv ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı', 59 büyük firmanın yüzlerce yeni modelini ziyaretçilerle buluşturuyor.

İzmir Büyüşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaplan ve çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle fuar ziyarete açıldı. 19 Mayıs'a kadar açık kalacak olan fuarın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in yakın bir zamanda yeni ve çağdaş bir fuar alanına kavuşacağını belirterek, "Belediye ve özel sektörün öncülüğünde yürütülecek yeni fuar alanı projesini, her şeyi ile tamamlandığında kamuoyu önüne çıkaracağız. Bizim yürütmekte olduğumuz Aliağa-Menderes hızlandırılmış raylı sistem projesi, Üçkuyular-Üçyol metro hattı projesi gibi büyük projelerin yanında yeni fuar alanı projesini de ötelemeden aynı önemle bu proje üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Burada İzmirliler'e Universiade konusunda çağrıda bulunan Kocaoğlu, "Universiade'yi başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Ancak onun gerçek başarısı İzmir halkına bağlı. Bu oyunları başarılı, ya da zayıf göstermek, İzmirliler'in bu oyunlara göstereceği ilgiyle ortaya çıkacak. Eğer İzmirliler bugünden, 11-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Universiade'e uygun olarak planlarını yapar, tatillerini ona göre programlar ve salonları doldururlarsa o zaman gerçekten ülkemizin ve İzmir'in güzel bir tanıtımını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Tunçağ, Bornova Belediye Başkanı Aydoğan ve CHP Eski İl Başkanı Alaattin Yüksel, kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi.

Bu yılki fuarda, Renault, Kia, Nissan, Alfa Romeo, Fiat, Opel, BMW, Chevrolet, Lada, Citroen, Honda, Dacia, Saab, Daihatsu, Mazda, Skoda, Hyundai, Audi, Temsa, Mitsubishi, Volkswagen, Toyota ve Porsche gibi otomobil markaları da pek çok yeni modelleri ile gövde gösterisi yapıyor.

Birbirinden şık, karizmatik spor arabaların süslediği fuarda, ziyaretçilerin dikkatini çeken diğer bir konu ise, fuarda görev alan mankenler oldu. Yüksel Ak, Nigar Talibova, Bilge Çeki ve tanınan tanınmayan çok sayıda güzel mankenin görev aldığı fuarda, ziyaretçiler arabalar kadar mankenlere de ilgi gösteriyor.