Motosikleti En Yavaş Kullanan Kask Ödülünü Kaptı

Silifke’de motosikletlileri kask takmaya yönelik teşvik çalışmaları kapsamında Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri ve Silifke...

Silifke’de motosikletlileri kask takmaya yönelik teşvik çalışmaları kapsamında Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri ve Silifke Emniyet Müdürlüğü'nce en yavaş motosiklet sürme yarışı yapıldı. Ayağını yere koymadan motosikleti en yavaş kullanıp finişe ulaşan yarışmacı kaskla ödüllendirildi.

Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri, “Aklımız da kaskımız da başımızda olsun” sloganıyla bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinlik kapsamında vatandaşlara kask takma alışkanlığını kazandırmak için Mersin’in Silifke ilçesinde kask dağıtımı gerçekleştirildi. Türk Chopper Motosiklet Kulübü Mersin, Adana, Kilis, Ankara ve Gaziantep şubelerinden Silifke’ye gelen motosikletçiler, motosiklet kullanırken mutlaka kask takılması gerektiğini, kaskın hayat kurtardığını anlatmak için uygulamalı eğitim verdi. Gelen motosikletçiler öncelikle Silifke Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda brifing verdi. Ardından Emniyet Müdürü Volkan İmişçi tarafından ve Türk Chopper Motosiklet Kulübü Genel Direktörü Ömer Zülkadiroğlu tarafından karşılıklı plaketler verildi.

Reklam
Reklam

Yapılan ikramların ardından motosikletçiler şehir turu attı. Atatürk anıtı civarında kask dağıtma işlemini bir eğlenceye çeviren motosikletçiler, en yavaş motosiklet sürme yarışı düzenlendi. Yapılan yarışmalarda birinci gelenler kaskları kaptı. Polis ekiplerinin yol kestiğini gören motosikletli vatandaşlar, ceza yazılacağını zannederek geri dönme telaşına kapıldı. Burada yapılan etkinlikte 50 kask dağıtılırken, Erdemli ve Taşucun’da da kask dağıtımının devam edeceği öğrenildi.

Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, güvenli sürüş adına yaptıkları katılımdan dolayı Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyelerine teşekkür etiklerini belirtti. Müdür İmişçi, geçen yıldan bu yana yaklaşık 2 bin kask dağıttıklarını ve dağıtılan kasklar sayesinde yüzde 80 kask takma başarısını elde ettiklerini, kaskı bir kez takan kişinin ceza için değil hayat kurtarmak için taktıklarının farkına vararak, sürekli takma ihtiyacı bilincinin oluştuğunu kaydetti.

Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan motosiklet kullanımında oluşan kazalarda can kaybı yaşanmaması için kask dağıtımı çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Müdürü İmişçi, “Aklımız da kaskımız da başımızda olsun” diyerek vatandaşlara kaskı her zaman için takmalarını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Motosiklet sürücülerinin yaptığı hatalar olduğuna dikkati çeken Zülkadiroğlu, “Onlara da seslenmek istiyoruz. Trafikte tehlikeli ve hızlı sürüşlerden kaçının. Alkollüyseniz motosiklete binmeyin. Çünkü adrenalinle birlikte alkolün etkisi katlanarak artar. Trafik kurallarına ve güvenlik kurallarına uyun. Motosikletimizin kaportası bizleriz ve asfaltın ne kadar sert olduğun ancak düşünce anlarız.” diye konuştu.
Grup, kask dağıtımının ardından, Taşucu şehir merkezinde motosikletleriyle tur attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: