Motosikletlilere Kask Uyarısı

Selçuk Emniyet Müdürlüğü, motosiklet sürücülerinin kask kullanması hakkında ay sonuna kadar uyarı çalışmaları yapma kararı...

Selçuk Emniyet Müdürlüğü, motosiklet sürücülerinin kask kullanması hakkında ay sonuna kadar uyarı çalışmaları yapma kararı aldı. Emniyet yetkilileri, kask takmadan trafiğe çıkacak olan sürücülere 1 Ekim'den itibaren cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu ve uygulamanın amacının ceza yazmak değil vatandaş ve sürücülerin can güvenliğini koruma altına almak olduğunu belirtti.

Emniyet görevlileri, uyarı çalışmaları kapsamında Selçuk Tansaş kavşağı ve ilçenin belli önemli kavşaklarında, kask takmayan motosiklet sürücülerini durdurarak; sürücülere broşür verdi.

Reklam
Reklam

2012 yılı itibariyle 4 bin 349 adet tescilli motosiklet kaydının bulunduğu ilçede, 2010'da 21 adet yaralanmalı ve maddi hasarlı trafk kazası meydana geldiği, kazalarda 24 vatandaşın yaralandığı; 2011'de meydana gelen 23 kazada da 20 vatandaşın yaralandığı ve maddi hasar oluştuğu; 2012 Temmuz sonu itibariyle de meydana gelen maddi hasarlı 23 kazada 25 vatandaşın çeşitli yerlerinden yaralandığı bilgisi verildi.

Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğine bağlı 24 saat görev yapan trafik ekiplerinin yanında bir tane resmi motorize ekip ve üç adet de sivil motorize ekibin görev yaptığını, ayrıca trafik ekiplerine ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı diğer motorize ekiplerinin de yardımcı olduklarını kaydetti. Çankaya, ilçe sakinlerinin huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak; daha sessiz, daha sakin bir Selçuk için başlattıkları uyarı ve bilgilendirme çalışmasını başlattıklarını belirterek, şunları söyledi: "Bundan sonraki hedefimiz ilçemizde motosiklet kullanan sürücülerimize kask takma alışkanlığını getirmektir. Bununla ilgili çalışmalarımız 01 Eylül 2012 tarihi itibariyle aralıksız ve kararlılıkla başlamış olup, kask takmayan sürücülere 2918 sayılı karayolları trafik Kanunun 78/1-b (motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması) maddesinden gerekli yasal işlem yapılacaktır. Amaç ceza yazmak değil, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: