Mourinho'dan Manchester City'ye övgü

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Real Madrid, bu gece Premier Lig'in son şampiyonu Manchester City'yi ağırlayacak.

Real Madrid'in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki başlıca rakiplerinden biri olan Manchester City hakkında övücü açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Real Madrid, bu gece Premier Lig'in son şampiyonu Manchester City'yi ağırlayacak.

Kimi yorumculara göre bu yorumlar, psikolojik oyunlara düşkünlüğüyle tanınan Mourinho'nun kritik maç öncesi rakibini etkileme girişimi.

Kimi yorumcular ise Mourinho'nun sözlerinin malumu ilamdan ibaret olduğu kanısında.

Reklam
Reklam

Bugün Manchester City'yle oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçında Manchester City'nin şansının daha fazla olduğunu iddia eden Mourinho, City'nin gruptan kolaylıkla çıkacağı kanısında.

Hatta Real teknik direktörüne göre, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City fırtınası esecek.

Mourinho "Manchester City gruptan çıkması halinde ki çıkacaklarına inanıyorum, Şampiyonlar Ligi kupasını öyle ya da böyle alacaktır" diyerek İngiliz kulübünün kendilerini oldukça zorlayacağını ifade etti.

Şampiyonlar Ligi'nde bulundukları gruba da değinen Portekizli çalıştırıcı, "Grupta yer alan takımların hepsi kendi liginde şampiyon oldu. Grupta üç büyük ligin şampiyonu yer alıyor. Dortmund, Almanya şampiyonu bir takım. Çok iyi bir ekip kurdular ve Devler Ligi'ni kazanmayı istiyorlar. Çok zorlu bir rakip." şeklinde konuştu.

Grupta Manchester City'ye ayrı bir önem verdiğini belirten Portekizli teknik adam, Şeyh Mansour bin Zayed al-Nahyan'ın 2008'de kulübü satın almasının ardından City'nin hızlı bir yükselişe geçtiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Mourinho, "Paraları var, dünya çapında birçok oyuncuya sahipler. Grupta kolay maçlar olmayacak, fakat ben takımımı ve oyuncularımı tanıyorum. Real Madrid, rekabetçi ruha sahip bir takım." dedi.

Bu geceki maç hakkında kısa bir değerlendirme yapan City menajeri Roberto Mancini de, "Geçtiğimiz sezon olduğumuzdan çok daha tecrübeliyiz ve çok daha iyi yarışacağız. Kendimize daha çok inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Manchester City'nin form grafiği

Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında bu gece Real Madrid ile Santiago Bernabeu'da karşılacak olan Manchester City'nin bu maç öncesi formu dikkat çekiyor.

Oynadığı son 13 maçta yenilgi yüzü görmeyen Manchester City, bu maçlarda 11 galibiyet alıp 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Manchester ekibi son mağlubiyetini 8 Nisan 2012 tarihinde Emirates Stadyumu'nda Arsenal'e karşı 1-0'lık sonuçla almıştı.

13 maçlık yenilmezlik serisi içinde yer alan 2 maç ise önemi itibariyle diğerlerinden ayrılıyor.

Geçtiğimiz sezonun son maçı olan ve kulübün uzun yıllar süren şampiyonluk hasretine son vermesini sağlayan QPR maçı ile bu sezon öncesi oynanan ve kulübe Community Shield kupasını getiren Chelsea maçı serinin en önemli parçaları olarak göze çarpıyor.

Reklam
Reklam