MSD'den Türk doktorlarına “best seller” kitap bağışı

Merck Sharp Dohme İlaçları (MSD) tarafından düzenlenen "İlaçlara Erişim, Yenilikçilik ve Sağlık Ekonomisi" konulu sempozyumu, dünyaca ünlü sağlık ve politika uzmanlarını Türkiye'de buluşturdu.

MSD sempozyum kapsamında 100 yılı aşkın süredir MSD geleneği haline gelen ve tüm dünyada hekimlerin en önemli ve en iyi satan tibbi referans kitabı olarak adlandırılan Merck Manual'ın yeni Türkçe baskısından T.C. Sağlık Bakanlığı'na 1500 adet bağışladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bağışı kabul etmek üzere Ankara'da ağırladığı MSD Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Kanada (EMEAC) Bölgesi Başkanı Dr. Stefan J. Oschmann, MSD geleneği haline gelen Merck Manual'i Türk hekimleri ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "18 dilde basılan ve periodik yenilenen Merck Manual yıllardır tıp dünyasında birçok doktorun en önemli referans kitabı oldu. Dünyanın en çok satan ve saygı duyulan referans tıp kitaplarından biri olan Merck Manual'ın 1500 adet baskısını Türk hekimlerinin en iyi bilgiye ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı'na bağışlamaktan onur duyuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Merck Manual yıllardır, sağlık alanında medikal referans olarak başvurulan en önemli kitap oldu. Amiral Byrd bile, 1929 yılında Güney Kutbu'na giderken yanına bir adet Merck Manual almıştı.

MSD'nin kar amacı gütmeksizin, bilimsel ve medikal grupları en iyi bilgiyle donatmak için yayınladığı Merck Manual, medikal konularda alıntılar veya tedavi alternatifleri ile ilgili bilgilerin kullanımını sağlıyor.