Mşü Genel Sekreteri Şoförlerle Bir Araya Geldi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kayri, üniversite hattında çalışan araçların şoförleri...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kayri, üniversite hattında çalışan araçların şoförleri ile bir araya geldi.

Muş Alparslan Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kayri, üniversite hattında çalışan otobüs şoförleri bir araya gelerek sorunun çözümü için fikir alışverişinde bulundu. Kayri, “Gerçekten sizden beklentimiz artık hizmeti kaliteli vermenizdir. Yani otobüs sayısı az ise bunu artırmanızdır. Bizim sizden talebimiz. Bu sadece tek taraflı talep değildir. Sizlerin de bizlerden ne talebiniz varsa söyleyin. Bizim yetki kontrolümüz içerisinde olabilecek bir şey ise sorunu çözelim” dedi.

Reklam
Reklam

Özellikle Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) kampüse geliş gidişlerde öğrencilerin sıkıntı yaşadığını belirten Kayri, Muş Belediyesi’nin KYK otobüs tahsis etmesi ve tahsisin kabul edilmemesi konusunda yasal prosedürlerin uygulandığını belirtti. Kayri, “Ben bir bilim insanı olarak şu kadarını biliyorum ki KYK öğrenci barındırma, barınma süresince kahvaltısını verme, akşam yemeğini de belli bir ücret karşılığında tahsis etmeyle görevlendirilmiş bir kurumdur. Bu otobüsün şoförü, yakıtı gibi sıkıntılar olacaktır. Gerekli resmi yazışmalar sonucunda tahsisin kabul edilemeyeceği ilgililere bildirilmiştir. KYK otobüs işletmecisi değil ki. O zaman bizde KYK’ya bir otobüs tahsis edelim ve öğrencilerimizin taşımasını isteyelim. Benim böyle bir yetkim olmadığı gibi KYK’nın da böyle bir yetkisi yoktur. Biz üniversite öğrencilerimizin çiftlikten ve yurttan kampüse alınmasını istiyoruz. Bu nasıl çözülür, bu nasıl olur ben zaten bilsem çoktan çözecektim. Otobüs işini yapan arkadaşlarımız bu işi yasal çerçeveler içerisinde çözmelidir. Bizim menfaatimiz öğrencimizdir. En ekonomik olanı, sıkıntı yaşamasınlar. Muş küçük bir yer. Muş’ta 2-3 araç değiştirilir mi? 8 kilometrelik bir alana iki hat değiştirilerek ulaşım olmaz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: