Mşü, Kosgeb İle İşbirliği Protokolü İmzaladı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ile KOSGEB arasında AR-GE ve İnovasyon İşbirliği Protokolü imzalandı.Muş Alparslan Üniversitesi...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ile KOSGEB arasında AR-GE ve İnovasyon İşbirliği Protokolü imzalandı.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’ın makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan KOSGEB Muş Hizmet Merkezi Müdürü Ali Çelik, imzalanan protokol ile Muş sanayicisi ve girişimcisinin gerçekleştireceği AR-GE projelerinin başka illerde oluşturulan kurullarda görüşülmek yerine Muş’ta oluşturulan AR-GE İnovasyon Proje Değerlendirme Kurulu’nda değerlendirileceğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Muş Alparslan Üniversitesi’nin daha önce bilimsel araştırmalar ve uygulama merkezini kurduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç ise, bu merkezin çok yönlü bir çalışma alanına sahip olduğunu kaydetti. İnanç, “Bunlardan birisi, teknopark ve kuluçka merkezleri dediğimiz teknoloji merkezlerinin kurulması ve sonrasında bunların teknoparklara dönüştürülerek üniversite ile sanayinin buluşturulmasının sağlanmasıydı. Üniversite olarak bir süredir bunun üzerinde çalışıyorduk. Bunun yereldeki paydaşı üniversite olarak biz, merkezdeki paydaşı ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ydı. Bakanlık ile görüşmelerimizi yaptık ve üniversitemizin talebi olumlu karşılandı. Bugün ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yereldeki temsilcisi olarak KOSGEB bir protokol imzaladık ve süreç başladı” dedi.

Sürecin işleyişi hakkında bilgi veren Rektör İnanç, “Üniversiteden arkadaşlar ve KOSGEB’in oluşturacağı bir yönetim kurulu oluşturacağız. Bu yönetim kurulu önümüzdeki haftalarda araziye inecek. Sanayiciye teşvik vereceğiz KOSGEB aracılığıyla. Bu rakamlar ilk etapta 500 bin liraya kadar çıkacak. Bunun içinde AR-GE harcama kalemlerinin yanı sıra, kira harcamaları, danışmanlık hizmetleri yer alacak. Sanayi sitemiz eğer üniversite içinde faaliyet vermeye devam ederse büyük oranda vergi indirimi, çalıştırmış olduğu personelin SGK primlerinden büyük bir indirimle faydalanmış olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“BÜYÜK BİR ADIM ATTIK”

Üniversite olarak büyük bir adım attıklarını belirten İnanç, “3 bin metrekarelik alanı teknoloji merkezi olarak ayırdık. Muş esnafının, sanayicisinin, tüccarının, yatırımcısının hizmetine açılacak. Eğer bu kaynaklardan faydalanmak istiyorlarsa kendilerine teknoloji merkezi olarak ayırdığımız bloktan belirli metrekarelerde kiraya vereceğiz. Bu kiralarda KOSGEB tarafından karşılanacak. Bu arkadaşlar buradan faaliyet gösterecekler. Örneğin, bilişim sisteminde faaliyet gösteren bir firma gelerek, istediği metrekarede bir alan kiralayacak, bu kira KOSGEB tarafından karşılanacak. Kendisi burada faaliyet gösterdiği için belli bir oranda vergi indirimine ve belli bir oranda SGK primi indirimine tabi tutulacak. Bu Muş esnafı, sanayicisi için son derece önemli bir destek olacak. İlk etapta 500 bin liraya kadar destek alacak, ikinci etapta bu bir milyona kadar çıkacak. Birincisi sanayicimize, yatırımcımıza destek olacağız. İkincisi sanayicimiz yapmış olduğu işlerde daha akademik faaliyet gösterecek. Üçüncüsü üniversitemiz açısından baktığımızda, burada üretilen bilgi sanayicide karşılığını bulacak. Biz bir taraftan üniversite olarak buradan faydalanmış olacağız. Bilgiyi pratiğe aktaracağız. Bizim arkadaşlarımız bilgilendirme amaçlı toplantıları kendilerine yapacaklar. Devamında, Eylül 2013’de üniversitemizin çeşitli birimlerinde girişimcilik dersleri açılacak. Nitelikli insan sayısını arttıracağız. Tabi teknoparkın oluşumunda bu son derece önemli bir süreçtir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: