Mşü Otobüs İhalesi Yapıldı

Muş Belediyesi, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) otobüs hattında çalıştırılmak üzere otobüs ihalesi yaptı.Belediye Meclisi toplantı...

Muş Belediyesi, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) otobüs hattında çalıştırılmak üzere otobüs ihalesi yaptı.

Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılan ihaleye ağırlıkta üniversite kampusunun bulunduğu Güzeltepe, Suvaran ve Harman köyleri katıldı. Komisyon başkanlığını Belediye Başkanlığı İmar İşleri Müdürü Cemalettin Seviş’in yaptığı ihale saat 10.00’da başladı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı belediye hizmet binasının içerisi ile çevresinde zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. 2886 Sayılı İhale Yasası’na göre yapılan ihalenin ilk oturumunda 44 dosyadan 8’i evrak eksikliğinden dolayı elendi. 3,5 saat süren ilk oturumda ihaleden elenen iştirakçiler, çok basit nedenlerden dolayı elendiklerini iddia ederek yatırmış oldukları şartname bedellerinin geri ödenmesini istediler. Bir süre ihale komisyon üyeleriyle tartışan iştirakçilerden elenenler, polis tarafından salon dışına çıkartıldı. İlk tekliflerin ardından ihaleye bir saat ara verildi ve ikinci oturuma geçildi. İkinci oturumda da yüksek fiyatların verildiği ihaleye 36 iştirakçi teklif verdi.

Reklam
Reklam

Oturum arasında gazetecilere ihaleyle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necmettin Dede, otobüs ihalesinin hem kendilerini üzdüğünü hem de öğrencileri mağdur ettiğini söyledi. Belediye Başkanı olarak vatandaşların zarar etmesini istemediğini ifade eden Başkan Necmettin Dede; “Bu bölgenin insanları karlı olan bu haktan dolayı bir takım çekişmeler içerisinde. Oysa ben vatandaşlarımın zarara uğramasını istemiyorum. Çünkü Muş’un ekonomisi iyi değil, bir de otobüs alıp mağdur olmak doğru değil. Belediyeye büyük para geliyor diye sevinemem. Eğer vatandaşımız bu haktan para kazanıyorsa, belediyeye gerekli yardımı yapmaları gerekiyor. Onlardan alacağımız parayla otobüs durakları yapacağız, onların her türlü trafik hizmetini sağlayacağız. Bu işin araştırmasını yaptık. Kazançlı bir iş ama üniversitenin kurulduğu köylerdeki vatandaşlar bu hakkın kendilerinde olduğunu söylüyor. Şu anda 40 civarında iştirakçi var ve bunlar anlaşırsa 2 kişi bir otobüs alabilir. Anlaşmamak Muşlu olarak bizim genimizde var. Biz hep böyle nifak çıkarmaya çalışıyoruz. Bunlar yanlış tutumlardır” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye olarak halkın kazancını elinden almak istemediğini vurgulayan Dede şöyle konuştu; “Yoksa belediye olarak bu işi zararına da olsa yapabiliriz. Belediye bazı işlerde elbette zarar eder. Biz çöpten yılda 500-600 bin TL para topluyoruz ama 2 milyon 500 bin TL ödüyorum. Ben her sene çöpten 2 milyon TL zararım oluyor. Bu hizmetlerde bazen kar düşünülemez. Hemşehrilerimizin sağduyusuna sığındım. Bu ihaleyi 4 defadır yapıyorum. Bugün de gözlemlediğimiz kadarıyla yine anlaşamıyorlar. Biz vatandaşlarımızı burada soymuyoruz. Üniversitede trilyonlarca yatırım yaptılar kimse müdahil olmadı, kantinler ihaleye çıktı, bu köylülerimizden ses çıkmadı. Ama taşımacılık ihalesinde bu köylülerimiz kendi hakları olduğunu söylüyorlar. Bunu köy menfaat haline getirdiler. Bu işe, işin erbabının girmesi lazım. Müteahhitler de yüksek kırım atınca zarar ediyor. Vatandaşlarımız da körü körüne ihaleye girmemesi gerekir. Bu anlaşmazlık, ben bilirim düşünceleri hem hizmeti aksatıyor hem de bizi üzüyor.”

Reklam
Reklam

İhale Komisyon Başkanı Cemalettin Seviş ise, dosyaların inceleyip sonuçları en kısa sürede açıklayacaklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: