MŞÜ Rektörü İnanç, Muş TSO'yu Ziyaret Etti

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı'nın kasım ayı meclis toplantısına

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı'nın kasım ayı meclis toplantısına katıldı.

MUŞ TSO Başkanı Şihmus Sinecem, göreve geldikten sonra, dış ticaret, müşteri memnuniyeti ve kayıt dışı istihdam seminerleri düzenleyerek, üyelerini bilgilendirdiklerini söyledi.

Mobilya imalatı, otomasyon ve doğalgaz mesleklerinde kalifiyeli eleman yetiştirmek için SODES destekli projeler hazırladıklarını ifade eden Sinecem, şöyle konuştu:

"Yatırımcıların daha fazla yatırım ve istihdam sağlaması için dış ticarete önem veriyoruz. Ekonomi Bakanlığı'nın uzman kadrolarıyla, yurt dışı pazar payının arttırılması için düzenlenen seminerlerden sonra Almanya, Hollanda, Suriye, Kuzey Irak, Gürcistan ve Rusya'da ikili görüşmeler yaptık. Ayrıca MŞÜ ilimiz için önemli bir kurum. Bugüne kadar üniversiteye belki yeterli desteği veremedik. Bundan sonra üniversite için ne gerekirse yapacağız."

Reklam
Reklam

Rektör İnanç ise, yoğun bir program içinde olduklarını ve fırsat buldukça sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini bildirdi.

YÖK ile yaptıkları görüşmelerde Muş'a hukuk fakültesini kurmak için girişimlere başladıklarını belirten İnanç, şunları kaydetti:

"Göreve başladığımda 2 fakültemiz vardı. Şimdi 6 fakültemiz var. Ancak fakülte sayımızı 7'ye çıkarmak istiyoruz. Rastgele fakülteler kurmuyoruz. Sıradan bir şey yapmamızın anlamı yok. Ziraat ve veterinerlik fakültelerini kurarak 6 ayda bütün atamalarını yapabiliriz. Batıdan öğrenci çekmenin hesabını yapıyoruz. Şu an da 81 vilayetten öğrencimiz var. Batılı gelsin ve burada her tarafta mayının patlamadığını görsün. Buradaki insanların misafirperverliğini ve sıcaklığını görsün."

Toplantının ardından Sinecem, İnanç'a bir plaket verdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: