Mşü Rektörü İnanç’tan Tso’ya Ziyaret

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, batıdan öğrenci çekmenin hesabını yaptıklarını belirterek,...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, batıdan öğrenci çekmenin hesabını yaptıklarını belirterek, “Batılı gelsin burada her tarafta mayının patlamadığını görsün. Buradaki insanların misafirperverliğini görsünler, sıcaklığını görsünler” dedi.

Meclis Başkan Vekili Selahattin Kandemir’in başkanlık ettiği Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kasım ayı meclis toplantısına TSO Başkanı Şihmus Sinecem ile meclis üyeleri katıldı. Toplantıda TSO’nun yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Şihmus Sinecem, göreve geldikten sonra çeşitli seminerler ve toplantılar düzenlediklerini söyledi. Dış ticaret seminerleri, müşteri memnuniyeti seminerleri ve kayıt dışı istihdam seminerleri ile üyeleri bilgilendirdiklerini ifade eden Sinecem; mobilya imalatı, otomasyon ve doğalgaz projeleri ile de kalifiyeli eleman yetiştirmek için SODES destekli projeler hazırladıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Yatırımcıların daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam sağlaması için dış ticarete önem verdiklerini kaydeden Sinecem, Ekonomi Bakanlığı’nın uzman kadroları ile düzenlenen seminerlere değindi. Yurt dışı pazar payının arttırılması için düzenlenen seminerlerden sonra Almanya, Hollanda, Suriye, Kuzey Irak, Gürcistan ve Rusya gibi ülkelerde ikili görüşmelerin yapıldığını söyleyen Sinecem, Muş Alparslan Üniversitesi’nin şehir için son derece önemli bir kurum olduğuna da dikkat çekti. Sinecem, bugüne kadar üniversiteye belki yeterli desteği veremediklerini, ancak bugünden itibaren üniversite için ne gerekirse yapacaklarını kaydetti.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ise, yoğun bir program içerisinde olduklarını ve fırsat buldukça da ziyaretlere gittiğini, ancak bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarını ihmal ettiğini söyledi. Muş için çalıştıklarını, hoşgörü ile karşılanmaları için bunun da yerinde bir mazeret olduğuna inandığını belirten İnanç, “Üniversite kurmak zor bir iştir. Muş gibi bir yerde daha zordur. 50-60 üniversiteyi birden kurmak çok çok daha zordur. Bir yandan devlet üniversiteleri, bir yandan vakıf üniversiteleri kuruldu. Ankara Yıldırım Beyazıt, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi bile bizden eleman istiyor. Böyle bir akış var” dedi.

Reklam
Reklam

YÖK ile yapılan görüşmeler neticesinde Muş’a Hukuk Fakültesi’ni kurmak için girişimlere başladıklarını belirten İnanç, 6 olan fakülte sayısını 7’ye çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Göreve başladığında fakülte sayısının 2 olduğunu hatırlatan İnanç; “Şimdi ise 6 fakülte var ve 7’inci fakülte de yolda. Rastgele fakülteler kurmuyoruz. Sıradan bir şey yapmamızın anlamı yok. Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi kurarak 6 ayda bütün atamalarını da yapabiliriz. Ama biz batıdan öğrenci çekmenin hesabını yapıyoruz. Şu an da 81 vilayetten öğrencimiz var. Batılı gelsin burada her tarafta mayının patlamadığını görsün. Buradaki insanların misafirperverliğini görsünler, sıcaklığını görsünler. Bunlar Veteriner Fakültesi ile olmuyor. Hatırı sayılır fakültelere baktığımızda 81 ili görüyoruz. Meslek yüksek okulundaki öğrencilerin yüzde 75’ini Muşlu öğrenciler oluşturuyor” diye konuştu.

Meclis üyelerinin ihalelerle ilgili sorularını yanıtlayan İnanç, kamuoyunda konuşulan ihalelerin iç yüzünü herkesin bilmesinde fayda olduğunu belirtti. Birilerinin ihaleleri kaybettikten sonra karalama kampanyası da başlattığını belirten İnanç; “Biz her ihalemizi en düşük teklifi verenlere verdik. Müteahhitlerimiz aşırı kırımla ihalelere girip ondan sonra zarar ettik demesinler. Zarar edeceğiniz bir işi niye yapıyorsunuz. İhaleye girenlerin nereli olduklarına bakmıyoruz, verdikleri teklife bakıyoruz. Kamu İhale Kurumu’nun kararına müdahale edemeyiz. İşlerimizin zamanında tamamlanmasını istiyoruz. Cezaya giren firmalarımız da var. Başbakan’ı açılışa davet ettik bitmeyen işlerimiz var. Firmalar ihaleye girmeden önce projeleri iyi incelesinler” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda Şihmus Sinecem tarafından Rektör İnanç’a ziyaret anısı dolayısıyla plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: