Mşü’de Çalışmalar Devam Ediyor

Muş Alparslan Üniversitesi’nin (MŞÜ) davetlisi olarak 18 Nisan Perşembe günü Muş’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah...

Muş Alparslan Üniversitesi’nin (MŞÜ) davetlisi olarak 18 Nisan Perşembe günü Muş’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kentte hazırlıklar tüm hızı ile devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ziyaret edilecek olan Muş-Kulp karayolu üzerindeki Muş Alparslan Üniversitesi’nin kampus alanında yapılan çalışmalarda sona gelindi. Hafta sonu bile mesai yapılan kampus alanında Cumhurbaşkanı Gül’ün 5 temel atma töreni gerçekleştireceği bildirildi. Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kampusta herkesin arı gibi çalıştığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Muş’a ve Muşluya yakışır bir şekilde ağırlayacaklarını söyledi. İnanç, “5 temel atma aşamasında olan projemiz var. Bunlardan bir tanesi yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olan kongre ve kültür merkezi projemizdir. Bu şu anda en hazır olan çalışmamızdır. İkincisi yaklaşık 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip uygulama oteli, üçüncüsü yeni rektörlük binamız, yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip, dördüncüsü ise çarşı projemizdir. O da 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahiptir. Sayın büyüğümüz, uygun görürse bunlardan birinin temelini atacak veya 5’ini toplu bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Programda açılış etkinlikleri de olduğunu açıklayan İnanç, “Açılış programlarımız var. Birincisi rektörlük binamız, bunu kullanıyoruz, ama açılışını yapmadık. İkincisi Aliye İzzetbegoviç Meydanı, bunu özellikle Cumhurbaşkanımızla yapmak istiyoruz. Üçüncüsü, merkezi derslikler birinci etap, şu an için Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat ve İktisadi Bilimler Fakültesi’nin eğitim öğretime devam ettiği bina. Cumhurbaşkanımızın bunu görmesini istiyoruz. Dördüncüsü, lojmanlarımız. 80 dairemiz hazır. Ormanlık alan çalışmamız var. Yani kampüste gördüğünüz gibi yoğun bir çalışma var. İnşallah Cumhurbaşkanımızı Muş’a ve Muş Alparslan Üniversitesi’ne yakışır şekilde karşılamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz